Vali Çakır’dan sitem: "Hiçbiriniz yürümediniz"

Vali Çakır’dan sitem: "Hiçbiriniz yürümediniz"
banner13
banner3

Kastamonu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KASTAB) Meclis Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında İstiklal Yolu'na değinerek, Belediye Başkanlarına sitem etti. Vali Çakır konuşmasında; "Bu gösteriyi ben kime gösterdiysem herkes buraya gelme isteklerini iletti. Hepinize soruyorum, içinizden hangisi orada 1 kilometre yol yürüdü? Hiçbiriniz yürümediniz. Katılım olmaması normal değil. Siz Şerife Bacı'ların torunlarısınız. Sizlerin yürümesi lazım. Bizim turizmle ilgili en büyük değerimiz. Lütfen bunu unutmayın" diyerek bu sene gerçekleştirilecek olan yürüyüşe yoğun katılım beklediğini dile getirdi.

"SİZ ŞERİFE BACI'LARIN TORUNLARISINIZ, SİZLERİN YÜRÜMESİ LAZIM"

Vali Çakır açıklamasında şunları kaydetti; "Turizm değerlerimizden bir tanesi de 9-12 Haziran arasında gerçekleştirilecek olan İstiklal Yolu Yürüyüşü. Buradan sizlere de teessüflerimi bildiriyorum. Bu konuda bizim en az 5 bin 10 bin kişi olması lazım. Ama maalesef 750-100 kişiyle başlıyoruz, sonrasında bitişe 150 kişiyle gidiyoruz. Mesafe 95 kilometre. Katılım olmaması normal değil. Siz Şerife Bacı'ların torunlarısınız. Sizlerin yürümesi lazım. Adam, ta Hakkari'den Edirne'den Kars'tan geliyor, 60-70 yaşında. İnebolu'dan en az 50 kişi istiyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza söyledik. Şuan herkes takımları oluşturuyor. Bizim turizmle ilgili en büyük değerimiz. Lütfen bunu unutmayın. Bu gösteriyi ben kime gösterdiysem bürokratı, bakanı, bakan yardımcısı, siyasetçisi... Ağızları açık kaldı. Herkes buraya gelme isteklerini iletti. Hepinize soruyorum içinizden hangisi orada 1 kilometre yol yürüdü? Hiçbiriniz yürümediniz. Benim öz yeğenim olmasa o yolu tamamlayacaktım. Yeğenim olduğu için 2 gün yürüdüm. Allah nasip ederse bu sene kalanını da yürüyeceğim. Yani bu anlamda biz değerlerimizin farkında değiliz. Ben afet bölgesindeydim oralar da ülkemizin cennet köşelerinden bir yeri ama Türkiye'de böyle bir coğrafya yok. Sahip olduğu inanç kültüründen, doğa turizmine her türlü güzelliği içerisinde barındıran bir şehir . O yüzden insanlar bize 'Demek ki siz görevinizi yapmıyorsunuz' diyor. Konaklamada çok ciddi aşamalara geldik, alt yapıda çok ciddi aşamalara geldik, inşallah daha da iyi olacağız. Bu sene de gözle görülür bir fark yapmayı düşünüyoruz."

YORUM EKLE
YORUMLAR
Antika
Antika - 12 ay Önce

Helal Olsun Sayın valim İyi ki varsınız

Serpil Ergin
Serpil Ergin - 12 ay Önce

Yazinizi okudum cok üzüldüm neden boyle katilim az umarim bu sitemleriniz yerlerine uladir Bizlerin gururu Şerife bacinin torunlariyiz .saygilar.

SIRADAKİ HABER