Ünlü: "Bunu tamamen bir belediyeye mal etmek doğru değil"

Ünlü: "Bunu tamamen bir belediyeye mal etmek doğru değil"
banner13
banner3

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Sofulular Konağında cuma akşamı düzenlediği sahur programında açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünlü, Milletvekili Hasan Baltacı’nın Meclis’te gündeme getirdiği uyuşturucu konusunda da, “İlçe Başkanımızın hiç bir bağlantısı yok. Teşkilat başkanımız, Hasan Baltacı’yı mahkemeye verecek” dedi.

CHP Milletvekili Hasan Baltacı'nın AK Partili İnebolu Belediyesi'ne ait bir araçta uyuşturucu yakalandığına dair ifadeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? AK Parti İl Teşkilatı olarak bu konuda bir araştırma ve soruşturma yaptınız mı?

"İlk duyduğumuzda olayla ilgili araştırmamızı tabiki yaptık. En kararlı bir şekilde uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Buradaki belediye çalışanı, bizim dönemimizde işe alınan bir windows server lisans satin al çalışan değil. Bazen kamuoyuna bunları da açıklamak gerekiyor. Her kurumda farklı bireysel suçları işleyen insanlar olabilir, bunu tamamen bir belediyeye mal etmek doğru değil. Hasan Baltacı'nın Kastamonu'yu bir kere bile iyi bir şeyle meclis andığını görmedik. Sürekli Kastamonu'yu ve Kastamonu insanını orada karalarcasına davranıyor. Hayırlı bir açıklaması yok. İlçe başkanımızın hiç bir bağlantısı yok. Teşkilat başkanımız, Hasan Baltacı'yı da mahkemeye verecek. AK Parti, bu işlere müdahale edip onu kapat, bunu kapat öyle bir şey yapsa, kendi belediye aracındaki olaya müdahale eder mi? Üstünü kapatmaya çalışsa nasıl ortaya çıkar. Kim suçluysa cezasını alacak. Hasan Baltacı'nın açıklaması hiç önemli değil. Bu konu gündeme gelir gelmez, Belediye başkanımız gerekli yazıyı yazarak hakkında bilgi istedi. Tarihi ve sayısı da belli. Girişime başlandı. Bu girişimler sonucunda da kanunen ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Kimsenin kollandığı falan yok. En çok üzülenlerde ve ilk arayanlardan birisi de ilçe başkanımız. Hasan Baltacı, biraz da mecliste gitsin, kendi belediyelerinde ve teşkilatlarında pislikleri anlatsın, başka illerdekini anlatsın. Meclis'teki tüm konuşmaları Kastamonu'yu karalıyor ve bununla siyasi prim elde edeceğini zannediyor. Böyle bir durum olursa da gerekli çalışmaları yaparız.”

Geçtiğimiz günlerde İnebolu Kaymakamlığı, Ağustos ayında selle ilgili vatandaşlara hitaben bir yazı gönderdi ve sel afetinde ödenen mükerrer ödemeleri geri talep etti. Bu ödemeler ilk anlarda yapılırken yeterli organizasyon gerçekleşmedi mi? Burada ciddi bir eksiklik mi meydana geldi. İnebolu'da olduğu gibi diğer ilçelerde de bu paralar geri talep edebilecek mi?

“Komisyonlar oluşturulurken, yerel dinamiklerden de o komisyonlara insanlar alındı. Bunu belirleyen hem kamu kuruluşları hem de sivil toplum kuruluşları. Bu komisyonun çalışmaları neticesinde ortaya çıkan bedeller, pazarlık yapılanlar ve yapılmayanlar vardı. Büyük rakamlarda sayın valimiz hatta bazen de sayın bakanımızın da katıldığı toplantılar oldu. Daha küçük rakamları o ilçedeki komisyonlar karar verdi. Burada hata yapılmış olabilir, hata yapıldıysa da geri istenmesi normal. Biz bir kuyumcu kardeşimize ödeme yapmıştık, o daha sonra altınları bulunca ödemeyi geri yaptı. Bizim insanımız hak ettiğinden fazlasını zaten istemez. Sizler de şahit oldunuz, hiç bir ülke bunu yapmaz. Devlet olarak ciddi bir çaba sarf edildi.” (CNG Haber)

YORUM EKLE
YORUMLAR
İnce mehmet
İnce mehmet - 2 yıl Önce

Hasan Baltacı bildiğim gördüğüm kadarı ile şimdiye kadar Kastamonu milletvekili olarak halkın arasına giren ve sorunları mecliste dile getiren sözün kısası yan gelip yatmayan bir milletvekili sayın il başkanının söylediği gibi Kastamonulu kötülemek gibi bir niyeti olduğunu zannetmiyorum eksiklikleri hataları dile getirmek ne zamandan beri karalama oldu. Ben bir bozkurtlu olarak sel felakatinde sınavı geçen sadece yardımlarını esirgemeyen Yüce Türk milleti onun dışında organizasyon yok hakkaniyet yok koordinasyon yok bir de asayiş konusunda bir sıkıntı yok iken çevre ve şehircilik bakanı dururken İçişleri bakanımızin daha çok bozkurta gelmesinin sebebini merak ediyorum.

Nil zor
Nil zor - 2 yıl Önce

Sayın bakanım inebolu ve Araça doğalgaz ne zaman gelecek?Doğalgaz gelmezse İneboludan oy çıkma bir daha.

SIRADAKİ HABER