Ultrasonlar Radyoloji Uzmanı Bekliyor

Ultrasonlar Radyoloji Uzmanı Bekliyor
banner13
banner3

İnebolu Devlet Hastanesinde 4 tane ultrason cihazı var ancak raporlayacak Radyoloji uzmanı yok. Hastanede bulunan Kadın Doğum Uzmanı kendi dalında çekimleri okuyabiliyor, ancak diğer uzmanlar için raporlayacak Radyoloji uzmanı ataması yapılmadı.   

Yeni kurulacak olan tomografi cihazında Radyoloji Uzmanı olmadığı için ilaçlı tomografi çekimleri yapılamayacak. Oysaki Kastamonu’da dahi ultrason sohbet hatlari çekimleri için 3-4 ay sonrasına sıra verilirken İnebolu Devlet Hastanesi’ne Radyoloji uzmanı ataması yapıldığında aynı gün içinde yapılan çekimler raporlanabilecek.

Abana 4113, Bozkurt 9468 Çatalzeytin 7055, Doğanyurt 5651, Küre 5774 ilçeleri ile İnebolu 20980 nüfusunu ele alındığında 53 bin nüfusa hizmet edecek olan İnebolu Devlet Hastanesi’ne yeni kurulacak Tomografi cihazını ve ultrasonları raporlayacak Radyolog uzmanı hastanemizde bulunmuyor.

İnebolu Devlet Hastanesi’nin ihtiyacı olan Radyoloji ve Ürolog uzmanları ataması yapıldığında ilaçlı tomografi çekimleri yapılabilecek, ultrasonlar çalışır durumda olacak ve birçok hasta sevkinin önüne geçilmiş hatta Kastamonu Devlet Hastanesi’nin yükü hafiflemiş olacak.

Önümüzdeki günlerde ataması yapılacak olan 94. Dönem uzman doktor atamalarında 60 civarında ki Radyolog uzmanının bir tanesinin İnebolu Devlet Hastanesine yapılabilmesi sonucunda sahil ilçeleri Kastamonu’ya gitmekten kurtulacak, diğer taraftan hem de Kastamonu Devlet Hastanesi’nin yükü hafiflemiş olacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2020, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER