İnebolu Kaymakamlığı ve İnebolu Belediyesi koordinesinde başlatılan yardım kampanyasında deprem felaketinde mağdur olan vatandaşlarımız için İnebolu 25 Ağustos Spor Salonu'na hayırseverler tarafından teslim edilen yardım malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor.

Gönüllülerce elden ele yüklenen üçüncü yardım tırı dualar eşliğinde Hayat’ın Antakya ilçesine gönderdi.

İNEBOLU’NUN KALBİ, GÖNLÜ, YÜREĞİ, DEPREM AFETİNİN YAŞANDIĞI İLLERİMİZDEDİR

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar yaptığı açıklamasında; ‘’Bir hafta önce tarihimizin en büyük afeti ile karşı karşıya geldik Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde, akabinde 10 saat sonra Kahramanmaraş, Elbistan merkezli büyük bir depremle maalesef karşı karşıya kaldık. 10 ilimizi etkiledi ve büyük bir yıkıma maalesef yol açtı. Tarihimizin son 100 yılının en büyük afeti ile karşı karşıyayız. Böyle büyük bir çapta afeti yine el birliğiyle tüm Türkiye’nin gücünü birleştirerek ancak aşabiliriz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde bu afetin yaralarının sarılması noktasında elimizden gelen desteği vereceğiz ve veriyoruz. İnebolu’dan Sayın Valimizin başkanlığında başlatılan Kastamonu çapındaki Yardım Kampanyasına ilçemiz olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Bugün üçüncü tırımızı Hatay Antakya ilçesine gönderiyoruz. Bu yardım tırlarımızdan hariç iki tırda odun ve kömürden müteşekkil olan Göçkün Köyü muhtarımız Ersin Codur’un organize ettiği iki tırımızı da gönderdik. Odun ve Kömür yardımlarımız da yerlerine ulaştı. Ekstradan oranın ihtiyacı olan yardımları da İnebolu’dan ulaştırmaya gayret ediyoruz. Rabbim bir daha tekrarını yaşatmasın, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Biz yanlarındayız, beden, fizikken buradayız ama kalben tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızın olduğu gibi İnebolu’nun da kalbi, gönlü, yüreği, deprem afetinin yaşandığı illerimizdedir. İnşallah bunda üstesinden geleceğiz ve yaraları saracağız. ‘’ dedi.   

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ise yaptığı ise yaptığı konuşmada; ‘’ İnebolu halkımızın teveccühleri ile topladığımız üçüncü tırımızı da hazırladık, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, arkadaşlarımıza gönderiyoruz. Bu üçüncü tırımızı da Hayat’ın ilçesine gönderiyoruz. Allah yardım edenlerden razı olsun, İnşallah vatanımıza, milletimize, böyle acılar bir daha göstermesin. İlçemizde afet zedelerden gelmeye başladı. Onlara da elimizden geldiğince yardımcı olamaya çalışacağız ve yardımları toplamaya devam edeceğiz. Halkımıza sağduyularından dolayı teşekkür ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim