Ücretsiz kanser taramaları devam ediyor

Ücretsiz kanser taramaları devam ediyor
banner13
banner3

İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi ve bağlı Aile Hekimliği Birimlerine mamografi çekimi için başvuruda bulunan hastalara hizmet vermek üzere Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kastamonu'ya gidip gelmeleri ücretsiz olarak araç sağlanıyor. Giden  her ekibin başında bir sağlık personeli bulunup, taramalar organize ediliyor.

İnebolu TSM Başkanlığı görevini yürüten Dr. Mustafa ÜYE, "Kastamonu'ya götürülen hastalar, doktor kontrollerinden sonra mamografi çektirmektedirler. Kanserden değil, geç kalmaktan korkun! Yıl boyu ücretsiz kanser taramaları devam etmektedir. Yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın  İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimliği Birimlerine başvuru yapabilirler. " dedi.

Dr. Üye, "Halka sağlanan bu ücretsiz hizmet için  araç desteği konusunda yardımcı olan İlçe Kaymakamı Sayın Abdullah Atakan Atasoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut Köseoğlu'na teşekkür ederiz." diye ekledi.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı KETEM,  “Erken teşhis hayat kurtarır” prensibiyle yola çıkarak meme, serviks (rahim ağzı) ve kolorektal (barsak) kanserler ile ilgili tarama programları yürütmektedir. Tarama kapsamında yürütülen hizmetlerin tamamı ücretsizdir.

Meme Kanser Taraması, 40 yaş ve üzeri bayanlara 2 yılda bir mamografi çekerek, gerekirse ultrason çekilerek, yılda bir merkezdeki eğitimli personel tarafından klinik meme muayenesi yapılarak taranıyor. Ayrıca KETEM’e başvuran her kadına ayda bir yapması gereken "Kendi Kendine Meme Muayenesi" hakkında da eğitim veriliyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER