TSO Başkanı İşeri’nin talepleri karşılık buldu

TSO Başkanı İşeri’nin talepleri karşılık buldu
banner13
banner3

Geçtiğimiz hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığı’nda video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıya katılan ve taleplerini dile getiren İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri’nin talepleri karşılık buldu.

TOBB’un İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Toplantısında söz alan İnebolu TSO Başkanı Şakir İşeri; Tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamında bulunan zincir marketlerin her ürün grubuna dair satış yapmasının kısıtlanması, E-ticaret hususunda bir takım kuralların getirilerek kayıt dışı ticaretin önlenmesi, şartların eşit olmasının sağlanması, ileri tarihli düzenlenen çek, senet vb ödemelerin tam kapanma sebebi ile en az 1 ay ötelenmesinin sağlanması konularını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletmişti.

Toplantının ardından hafta başında yayınlanan yeni genelgelerle taleplerin karşılık bulduğu görüldü. Buna göre:

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri(parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Öte yandan İbraz günü 30 Nisan- 31 Mayıs arasında denk gelen çeklerde Mayıs ayı sonuna kadar "karşılıksızdır" işlemi yapılamayacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2021, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER