Tomografi Cihazının Kurulumuna Başlandı

Tomografi Cihazının Kurulumuna Başlandı
banner13
banner3

Uzun yılladır İnebolu’muzun beklemiş olduğu tomografi cihazı İnebolu Devlet Hastanesi teslim edildi. Teslim edilen Tomografi cihazının kurulum çalışmaları başladı.  Tomografi cihazının kurulum aşamasından sonra İnebolu Kaymakamı Yasin Yunak tarafından resmi açılışı yapılacağı öğrenildi.

İnebolu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Anıl Orhan gazetemize yaptığı açıklamada;  ‘’ Tomografi cihazı İnebolu Devlet Hastanesinin ilk ve tek eksiği değil, tomografi cihazının kurulması bizlere bazı avantajlar sağlayacaktır. Bazı hastaların sevklerinin önüne geçmiş olacağız. Tomografi cihazının olması her sevkin önüne geçmez. İnme geçiren hasta yine Kastamonu’ya gitmek zorunda, çünkü nöroloji yada beyin cerrahı uzmanı ile Radyoloji uzmanı hastanemizde yok. Çok ağır travma geçiren genel durumu stabil bir hasta yine Kastamonu’ya gitmek zorunda kalır. Biraz daha genel durumu iyi olan ama hiç elimizde görüntüleme olmadığı için gitmek zorunda olanların gurubunu engellemeyi başaracağız ve gitmek zorunda kalmayacaklar.  Sözü edilen uzmanların ataması yapılabilirse hem ultrason cihazlarımız hem de tomografi cihazımız daha kullanışlı olabilecek. Bununla Akciğer tomografisi çekebileceğimiz için kovid-19 tanısını koymak konusunda daha başarılı olunacaktır. Tomografi Cihazının İnebolu halkı için büyük avantajları olacaktır. ‘’

Tomografi cihazının İnebolu Devlet Hastanesi’ne kazandırılmasında emeği geçen Devlet Hastanesi İdari personeline ve siyasilere İnebolu Postası olarak teşekkür ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER