TMO 6 ton fındık alımı gerçekleştirdi

TMO 6 ton fındık alımı gerçekleştirdi
banner13
banner3

İnebolu’da geçici olarak kurulan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 5 ilçeden toplamda sadece 6 ton fındık alımı miktarı gerçekleştirdi. Batı Karadeniz bölgesinde sel afetinden etkilenen İnebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve Doğanyurt ilçelerinden yapılan randevulu alımlarda istenilen fındık alım miktarına ulaşılamadığı öğrenildi.

ESKİ YIL MAHSUL ALINMADI

TMO, eski yıl mahsulü ve eski ile yeni yıl mahsullerinin karışımı olan ürünlerin kesinlikle satın alınmadığını vurgulanarak; ‘’Kabuklu fındık alım esasları; sağlam iç fındık oranı %40 ve üzeri, rutubet oranı %6'ya kadar, buruşuk iç fındık oranı %10 ve altı, çürük ve bozuk iç fındık oranı %3 ve altı, çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı %5 ve altı, yabancı madde oranı (taş, toprak vb.) %0,5 ve altı, olan tüm fındıkların alındığını belirtildi.

ÖDEMELERİN BİRÇOĞU HESABA GEÇTİ

Fındık alımı ödemelerinin birçoğunun hesaplara geçtiği belirtilirken; ‘’2021/2022 dönemi kabuklu fındık alımlarının ülkemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını ve bereketli kazançlar getirmesini dileriz.’’ denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER