TKDK’dan projesi olanlara 11. destek çağrısı

TKDK’dan projesi olanlara 11. destek çağrısı
banner13
banner3

İlçemizde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) 11. başvuru çağrısı kapsamında "Yatırımcı Görüşmeleri Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi.

İnebolu Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlene toplantıya Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İletişim Uzmanı Derya Yavuz Salcı ve CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu ve İl Genel Meclisi Üyesi Yetkin Köseoğlu katıldı.

Toplantı da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun destekleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar; ‘’ TKDK kapsamında İnebolu’da destek alan iş sayısı olarak beni üzdü.  İnebolu ölçeğinde bu desteklere sadece 5-6 vatandaşımız başvuruda bulunmuş ve bu da İnebolu gibi bir ilçe için çok çok düşük sayıdadır. Hibe oranları da oran olarak iyi bir miktarda, her bir çağrının da hibe oranı kırsal bölgeye göre değişiyor. TKDK’nın %55’den %65 oranda büyük destekleri bulunuyor.  Ben İnebolu’nun ciddi bir potansiyeli olduğunu görüyorum. Bu desteklerle, su ürünleri ile ilgili yatırımlar yapılabilir, kırsal turizm noktasında restoran, apart otel gibi yatırım İnebolu’ya kazandırabilir. İnebolu’da böyle girişimciler çıkacaktır çünkü İnebolu müteessif bir yer. İnebolu’da büyük iş adamlarımız bulunuyor. Kastamonu bölgesine çıkmış ulusal bazda büyük ölçekli yatırımcılarımız bulunuyor. Bu projeleri ilçemizde neden yapmayalım. Burada hem girişimcimiz para kazanacak hem de İnebolu’nun ekonomisine katkı sunmuş olacak” diye konuştu.

Kaymakam Baycar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz İnebolu’ya turist gelsin diyoruz ama bu turist İnebolu’ya geldiğinde yatacak yer bulamazsa nerede kalacak, nerede yiyecek ve nerede içecek. Bu yatırım sadece köylerde değil, İnebolu merkezde dahi yapılabilir. Bu destekle bir girişimcimiz bir apart otel yapsa İnebolu hem bir turist konaklayacak noktada bir imkâna kavuşmuş olacak hem de şehre bir hareket getirmiş olacak. İlçemizde ciddi bir eksiklik var, restoran eksikliği var, otel eksikliği var, su ürünlerimizi kullanabileceğimiz bir eksikliğimiz bulunuyor. Emin olun İnebolu’da bir potansiyelimiz bulunuyor ve İnebolu’da bir girişicimiz yoksa nerede olacak bu girişimciler.  Bu projeleri hayata geçirebilmek sadece bir kıvılcım lazımdır.  Girişimcilerimiz İnebolu’da bu tür destekler faydalansınlar ve İnebolu da kazansın girişimcilerimizde kazansın. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun 11. Çağrı ilanında hayırlara vesile olmasını diliyorum. ‘’ diye konuştu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İletişim Uzmanı Derya Yavuz Salcı yaptığı bilgilendirmede;  ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve iş Geliştirme’ tedbiri kapsamındaki başvuruların kabul edileceğini ifade ederek “Bu kapsamda seralar dahil tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri, fide ve fidan yetiştiriciliği ile mantar yetiştiriciliğine ‘Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi’ sektörü olarak destek sağlıyoruz. Yine ‘Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi’ sektörü ile arıcılarımıza kovan, bal süzme makinesi, karavan gibi ihtiyaçlarını karşılayacakları ekipmanları almaları için destek veriyoruz. Yöresel ürünlerimiz başta olmak üzere ‘Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler’ sektöründe zanaatkârlarımıza ve üreticilerimize hibe imkânı sunuyoruz” dedi.

Proje son teslim tarihleri hakkında da bilgi veren Salcı, “İnşaat işi içermeyen başvurular için proje teslim alma işlemleri 19 Ocak’ta başladı. İnşaat işi içeren başvurular için ise proje teslim alma işlemleri 14 Ocak’ta başladı. Daha önce açıklanan son proje teslim tarihleri; yapım işi içermeyen projeler için 16 Şubat, inşaat işi içeren projelerde ise evrakların son teslim tarihi 25 Mart’a son bulacak. ” dedi.

Salcı, projeler kapsamında uygun ya da uygun olmayan harcama olarak inşaat faaliyetlerine yer verecek olan yatırımcıların projelerini teslim etmeden önce muhakkak yapı ruhsatlarını almaları gerektiğini hatırlattı.

İNEBOLU’DA TKDK YEREL EYLEM GRUBU DERNEĞİ KURULDU

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yerel Eylem Grubu Derneği İl Genel Meclisi Üyesi Yetkin Köseoğlu’nun başkanlığında kuruldu.

Düzenlen Toplantı konuşma yapan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Yetkin Köseoğlu; ‘’ Derneğimiz 29 Aralık 2021 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yerel Eylem Grubu adıyla benim başkanlığımda kurulmuştur. İnebolu’da yaşayan ve faaliyet gösteren kamu kuruluşları, Özel Sektör ve STK’lar ile beraber hareket ederek birlik içerisinde destek alarak hizmet etme amacındayız. İnebolu’muzu daha güzel yarınlara taşımak için ilçemiz ile TKDK IPART gibi tüm yatırımları kuruluşları arasında köprü görevi üstlendik. Derneğimiz yönetim kurulu, Belediye Personeli, Kaymakamlık Personeli, STK Üyeleri ve gençlerden oluşmaktadır. İnebolu’muzun bir adım ileriye gitmesinde katkı da bulunmak için tüm vatandaşlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyorum. ‘’ diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2022, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER