Terminal Köprüsü inşaatında çalışmalar yeniden başladı

Terminal Köprüsü inşaatında çalışmalar yeniden başladı
banner13
banner3

Terminal Köprüsü inşaatı ikinci kez yeniden ihaleye çıkartıldı. 78 milyon 995 bin TL'ye bedelle ihaleyi alan Kayahan Firması Terminal Köprüsü inşaatında çalışmalara başladı.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan İnebolu Terminal Köprüsü ve İnebolu Girişi BSK yapılması işine ait ihaleyi Mütevelli Yapı ortaklığında üstlenen müteahhit Ahmet Aydın Tümer’in vefat etmesi üzerine çalışmalar durmuştu.

17 MİLYON LİRAYA İHALE EDİLMİŞTİ

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce 31 Mart 2020 tarihinde yapılan ihaleyi Ahmet Aydın Tümer & Mütevelli Yapı İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ortaklığı 17 milyon 220 bin 819 TL bedelle kazandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından başlaması beklenen çalışma çeşitli nedenlerle birkaç kez kesintiye uğradı.

İKİNCİ KEZ İHALESİ YAPILDI

Müteahhit Ahmet Aydın Tümer’in vefatı nedeniyle çalışmaların tamamen durduğu Terminal Köprüsü yeniden ihale edildi. Köprünün tamamlanması ve İnebolu girişi BSK sıcak asfalt yapımı için ikinci kez gerçekleştirilen ihaleyi yaklaşık 78 milyon 995 bin TL'ye Ankara Kayahan Grup - Kayahan İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş kazandı. İhaleyi kazanan firma terminal inşaatı köprüsünde çalışmalara başladı. 

KÖPRÜYÜ 2 AYA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ

Firma Yetkili Oğuzhan Serdar gazetemize yaptığı açıklamada; “İhale işlemlerinin tamamlanması ile birlikte İnebolu Terminal Köprüsünde çalışmalara başladık. İnşallah 1,5 veya 2 ay kadar köprümüzü tamamlamış olacağız. Şuanda yarım bırakılmış işin enkaz temizliğini yapıyoruz. Bir hafta içerisinde inşaatımızın tamamlanması çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu sene sonuna kadar inşaatımızı bitirip teslimini yapacağız. Daha sonra da BSK çalışmalarımıza başlayacağız. Şuanda daha BSK çalışmalarının projeleri daha çizilmedi. Kış ayı geldiğinden dolayı büyük ihtimalle BSK çalışmalarına önümüzdeki sene başlanır diye düşünüyorum. Bu yılın sona kadar inşallah köprünün inşaatını bitirmiş oluruz ve vatandaşların hizmetine açılmış olur. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER