Tarihi Metruk Bir Bina Daha Kazanıldı

Tarihi Metruk Bir Bina Daha Kazanıldı
banner13
banner3

Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerindeki tarihi metruk bir binanın restorasyonu yapıldı.

1900 lü yıllarda yapılmış bina ön cepheden bakıldığında 4 katlı iken arka tarafından bakıldığında 2 katlı oluyor. Her katta 195 metre kare oturum alanı bulunuyor.

Terk edilmiş, çevreye tehlike arz etmeye başlayan fakat koruma kurulu tarafından korumaya alınmış tarihi bina uzun süredir yenilenmeyi bekliyordu.

Binayı metruk halde satın alan ilçemiz esnaflarından Yeni Orman Ürünlerinin sahibi Mete Yeni İnebolu Evlerine örnek olabilecek bir binayı daha İnebolu ‘ya kazandırdık dedi. Terk edilmiş ve uzun zamandır da içine girilmeyen metruk binayı Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda taşınmazın ilk rengine kavuşturduklarını belirten Mete Yeni, Dış cephesini ve çatısını 1900 lü yıllarda yapıldığı şekilde bağdadiye ile kapladık. İç ve dış dizaynlarını İnebolu tarihine ışık tutacak şekilde yeniledik. Ön cepheden 4 arka cepheden 2 kat olan binayı şimdi ayrı ayrı tapulandırıp satışını yapacağız. Yıllardır ilçemizde restorasyonunu yaparak İnebolu tarihine ışık tutacak ve ilçe turizmine katkı sunacak Tarihi İnebolu Evleri mimarisine bu evi de katmaktan mutluluk duyarım dedi.    

İlçemizde yakın tarihe ışık tutacak 1995 yılında İnebolu Evi Mimarisi şeklinde tescili yapılmış, en az 100 yaşın üzerinde 420 tane tarihi bina bulunuyor. Bunların yaklaşık olarak 360 tanesi ayakta durabiliyor. Ayakta durabilenlerin içinde terk edilmiş fakat korumaya alınmış olanların bazıları T.C. Kültür Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından verilen desteklerle restorasyonu yapılmış durumda.   

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER