Tarihi Karadeniz İlkokulu Halk Eğitim Merkezi olacak

Tarihi Karadeniz İlkokulu Halk Eğitim Merkezi olacak
banner13
banner3

Tarihi Karadeniz İlkokulu, hayırsever hemşehrimiz İş İnsanı Mecit Çetinkaya ve eşi Binnur Çetinkaya tarafından restore ettirilerek Halk Eğitim Merkezi olarak ilçemize kazandırılacak.

İlçemiz Camikebir Mahallesinde yıllardır atıl vaziyette duran tarihi Karadeniz İlkokulu olarak kullanılan binanın Halk Eğitim Merkezi olarak İmar Plan Değişikliği Belediye Meclisinde görüşülerek onaylanmıştı.

Ön hazırlık olarak; Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan tadilat restorasyon projesini İnebolu Belediyesi tarafından onaylayarak Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderdi.

Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce restorasyon projesi uygun görüldüğü takdirde tarihi binanın restoresi, hayırsever hemşehrimiz İş İnsanı Mecit Çetinkaya ve eşi Binnur Çetinkaya tarafından üstlenilerek Halk Eğitim Merkezi olarak ilçemize kazandırılacak.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesinin yapımı da hayırsever hemşehrimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Mecit Çetinkaya tarafından gerçekleştirilmişti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Coşkun Özgirgin
Coşkun Özgirgin - 2 yıl Önce

Çok yerinde bir karar,tebrik ederim.

SIRADAKİ HABER