Takındığı saygısız tavır makamına yakışmamıştır

Takındığı saygısız tavır makamına yakışmamıştır
banner13
banner3

Geçtiğimiz günlerde gazetemiz Yazı İşleri Müdürü̈ Cemal İlyasoğlu'nun İnebolu Cumhuriyet Caddesi parkeleri ile ilgili köse yazısının ardından partili-partisiz bir çok kesimden teşekkür aldık.

Ancak yazının akabinde Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay'ın İnebolu Belediyesi facebook sayfasında gerçekleştirilen Kadir Gecesi özel programı canlı yayınında Cemal İlyasoğlu hakkında "Kendini basın olarak tanıtan, basın zanneden" diyerek başladığı ve "Acaba bundan önceki yolları eleştirebilmiş̧ mi. Adamsa onu yapsın. Ben onu Allah'a havale ediyorum" seklindeki makamına yakışmayan ağırlıktaki üslubu bizi şaşırtmıştır. Köşe yazısına sosyal medya üzerinden linç̧ girişiminde bulunan ve kendisinin yönlendirdiği menfaatçi kişiler ile trol hesaplar neyse de bir belediye başkanının mübarek günün özel programında çıkıp da bir basın mensubunun yazdığı yazı ile ilgili bu şekilde yaklaşımı kendi seviyesini göstermiştir. 

Üzülerek ifade ediyoruz ki bu yaklaşım kendisine hiç̧ yakışmamıştır. Cemal İlyasoğlu, İnebolu’nun sesi olmaya yola çıkan İnebolu Postası Gazetesi'nin kurucusudur. 12. yaşının içinde bulunan gazetemiz çok badireler atlatmış̧, her türlü̈ ekonomik ve siyasi saldırılara karşı her zaman dimdik ayakta durmayı bilmiştir. Görevinde 1 yılını yeni dolduran Sayın Özay, seçimden hemen sonraki ziyarette "Beni dilediğiniz gibi eleştirin, buna her zaman açığım" şeklindeki tavrından 1 yılda ne çabuk uzaklaşmıştır. Seçilmeden önce defalarca ziyarette bulunduğu ve açıklamalar yaptığı İnebolu Postası’na seçildikten sonra ilçenin talepleri doğrultusunda yapılan eleştiriler için yaptığı açıklama çok talihsizdir.   "Kendisini basın sanan" söyleminden "basın" kavramının ne anlama geldiğini bilmediği aşikârdır. Veyahut bildiği ve çok samimi olduğu basın ile her basın organını aynı tutmuştur ki bizim eleştirisel yaklaşımımız onu rahatsız etmiştir. Kendisine açıkça ifade ediyoruz ki İnebolu Postası gazetesi 12 yıldır sadece İnebolu’nun menfaatini düşünerek yola çıkmıştır. Kendisi bizi kaale almadığını söylese de İnebolu halkı ve İnebolulu hemşehrilerimiz 12 yılda bizi bağrına basmıştır.

Gazetemiz 12 yılda sadece yapılanı değil yapılmayanı da gündeme getirerek masaya yatırmış̧, yetkilileri göreve çağırmıştır. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü̈ Cemal İlyasoğlu da yalnız değildir. Bunu bize destek veren okurlarımız ve takipçilerimizin gücünü̈ alarak bir kez daha duyurarak yapmış̧ olduğu basit ve yakışıksız açıklamasını 1 yılın heyecanına vererek geride kalan görev suresinde olumlu haberlerin yanı sıra eleştirisel yazılara da açık olmasını bekliyoruz. Şayet bir toplumda her kesimin aynı düşünce ve söylemde bulunmasının o toplumun yararına hiçbir gelişmeye katkı sağlamayacağını hatırlatırız. Saygı çerçevesinde yapılan bir eleştiriye saygı çerçevesinde cevap vererek Cumhuriyet Caddesi parkelerinin 7 aydır niçin yapılmadığını basın açıklamasıyla ifade etseydi kamuoyu da bunu öğrenmiş̧ olacaktı. Ancak kendisi yaptığı bu saygısız, karsısındakinin işini ve görevini küçük gören yaklaşımıyla ancak kendisini küçük düşürmüştür.

İnebolu halkı kendisinden söz verilen projelerin bir an evvel hayata geçmesini beklemektedir. İnebolu’nun menfaatine olan her konuyu her zaman dile getiren gazetemiz, bundan sonra da dile getirmeye korkmadan, yılmadan dile getirmeye devam edecektir. Bir gazeteyi yoksayıp diğer gazeteyi varsayan yaklaşımla hareket eden Sayın Özay’a "Birlikten kuvvet doğduğunu hatırlatır" bizim en sıkı takipçimiz olan kendisine basının görevlerini tekrar hatırlatır, kamuoyunun bilgisine sunarız.

İnebolu Postası Gazetesi
İmtiyaz Sahibi
BARIŞ İLYASOĞLU

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 13:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali degirmenci
Ali degirmenci - 4 yıl Önce

Elestirilmekde korkanlar binizki elleri kirlidir.kendi cikarlarina dokunulunca feryadlari bitmez.cunku suclarini nasil bastiracaklar.onlar asla hakli olamazlar hakli olsalardi saldirganlasmazlardi.

Ahmet Kara
Ahmet Kara - 4 yıl Önce

Hüner başkana yakışmamış. Üzüldüm. Eleştirinin olmadığı yerde güzel şeylerin olması mümkün değildir.

Sinan selamet
Sinan selamet - 4 yıl Önce

Siz doğruları söylemekten vazgeçmeyin. Bizlerde sizi desteklemekten vazgeçmeyin.
Ülkemizin ve memleketimizin menfaati her şeyin üstünde olup doğruyu halka duyurmaniz en büyük beklentimizdir. Ucu kime kimlere dokunursa dokunsun. Basın susturulmamali ve hep tarafsız olmalidir.

SIRADAKİ HABER