SYDV’dan Doğalgaz Tüketim Desteği

SYDV’dan Doğalgaz Tüketim Desteği
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aralık ayı itibariyle Düzenli Doğalgaz Tüketim Desteği’ne başladı.

İnebolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: “Aralık ayı itibariyle Düzenli Doğalgaz Tüketim Desteği başlamış olup e-devlet üzerinden doğalgaz abonelik numaralarını girerek başvurular alınmaktadır.  3294 sayılı kanun kapsamında muhtaç olduğu tespit edilen kişilere Vakıf mütevelli heyet kararıyla yardımlar bağlanmaktadır.

Doğalgaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara sunulan doğalgaz desteğinin yeni düzenlemeyle aylık 112 ila 312 liradan; 188 lira ila 438 liraya yükseltildiğini bildirdi.

Zamdan önce hane başına yıllık 900 ila 2 bin 500 lira destek veriliyordu. Yeni karar ile birlikte hane başına yıllık olarak bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında ödeme yapılacak. Bu kapsamda ödemeler 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda gerçekleştirilecek. Ödemeler PTT şubelerinden yapılacak.‘’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER