SYDV Mütevelli Heyeti Üyeleri seçimi yapıldı

SYDV Mütevelli Heyeti Üyeleri seçimi yapıldı
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2022 yılı mütevelli heyeti seçimi gerçekleştirildi.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar başkanlığında 2022 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde üye olarak görev alacak muhtarların seçim toplantısı yapıldı. Yapılan seçim sonucuna göre mahalle mütevelli heyetine Cünürye Mahallesi Muhtarı Binnaz Atılkan, köy muhtarları temsilcisine ise Akkonak Köyü Muhtarı Emrullah Nalbant seçildi.

Mütevelli seçimine İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Yazı İşleri Müdürü Akif Esgel ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Sait Tok, mahalle ve köy muhtarları katıldı. 

KARLA MÜCADELEDE YAPILAN PROGRAMA HARFİYEN UYALIM

Mütevelli heyeti seçiminde köy muhtarlarıyla bir araya gelen Kaymakam Ahmet Vezir Baycar yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kış ayının gelmesi ile beraber artık karla mücadele ve normal kış programına geçmiş olacağız. Geçen yıl karla mücadelede bazı aksaklıklar olmuş malumunuz tabi bu ilk etapta ekipman yetersizliğinden olabilir https://www.guvenilirbahissiteleri.org ama ondan sonra da böyle bir aşırı talepten kendi sırasını beklememekten veya yanlış bilgilendirmenin bu konuda etkisi olmuş. Kurumumuzun Özel İdaremizin çizdiği programa ve çizelgeye harfiyen uyalım. Malumunuz ki bizim ilçemizde grup köylerimiz var, karla mücadelede belli prensiplerimiz var. Bunlardan bir tanesi karla mücadele bir grup bitmeden diğer gruplara geçilmiyor. Karla mücadelede özel idaremiz ile irtibatta kalmalarını istiyoruz. Bizim çizdiğimiz plan projeye sadık kalınmasını istiyoruz. Biz ekipman iyileştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızla her grup yoluna eş zamanlı gitme imkânımız olmuş olacak ve hiçbir grup yolu hiçbir program kesilmemiş olacaktır.”

ORKÖY PROJESİNE KATILAN VATANDAŞLARIMIZA VAKIF OLARAK DESTEK VERECEĞİZ

Kaymakam Baycar sözlerini şöyle sürdürdü;  ‘’Köylerimizde tesisatı sıkıntılı ahşap binalarımız bulunuyor. ORKÖY adlı ahşap evlere yönelik bir proje başlatıldı. Tesisatı eski olan ahşap evlerin yenilenmesi ile ilgili ORKÖY’ün bir hibe ve kredi programı bulunuyor. Yalnız bizim İnebolu’dan ciddi bir dönüş olmamış ve netice itibariyle Kastamonu ve ilçelerinde 204 netleşen elektrik tesisatı dönüşmüşü bulunuyor. Üzülerek şunu söylemek istiyorum. İnebolu’dan bu projeye başvuru yapan bir kişi bile bulunmuyor. Bir yangın olduğunda canımız gidiyor ve ciddi anlamda orman kaybına, evlerimizin yanmasına hem de evdeki vatandaşlarımızın hayatı tehlikeye atılmış oluyor. Bu projenin %20’si hibe onun dışında da birkaç yıla bölünmüş sıfır faizli kredi şeklinde oluyor. Her köyden birkaç kişi başvurursa bile en sıkıntılı evleri halletmiş olacağız. Bu proje vatandaşımızın başvurup ta ödeyemediği taksittin tamamını vakıf olarak biz destek vereceğiz. Bu projeye başvuru yapan ve çok çok kötü durumu olan hiç ödemeyeceği belli olan o tarz hanelerinde vatandaşlarında dönüşümünü ve ufak tefek tadilatı varsa da tadilatı da ekleyerek onları da biz vakıf olarak yapacağız. ‘’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER