Sokak Hayvanları için barınak yapılacak

Sokak Hayvanları için barınak yapılacak
banner13
banner3

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar gazetemize yaptığı açıklamada İnebolu’da sokak hayvanları için barınacak yapılacağını söyledi.

İnebolu Belediyesi’nin barınak projesi için çalışmalarında sona gelindiğini belirten Kaymakam Baycar, “İnşallah bizde bunu dört gözle bekliyoruz. Barınağımız tamamlandıktan sonra özellikle sokak köpekleri sağlıklı veteriner eşliğinde korunaklı bir mekânda bakılmış olunacak ve hayatlarını sürdürmüş olacaklar.” diye konuştu.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, yaptığı açıklamada “Son zamanlar ülke genelinde sokak hayvanlarının barınaklarda biraz daha sağlıklı ortamda bakılması, sokaklardan başıboş özellikle köpeklerin ve diğer hayvanlarının toplanması için Belediye uzun bir süredir barınak yeri arayışı içeresinde idi. Barınak projelerinin geldiğini biliyorum, yer noktasında orman teşkilatından bir yer için görüşmeler ve istişareler devam ediyordu. Barınak yeri projesi neticesine kavuştu ve son aşamaya gelindi. Yazın bahar gibi Belediyemizin barınak projesini hayata geçirme planı bulunuyor. İnşallah bizde bunu dört gözle bekliyoruz. Barınağımız tamamlandıktan sonra özellikle sokak köpekleri sağlıklı veteriner eşliğinde korunaklı bir mekânda bakılmış olunacak ve hayatlarını sürdürmüş olacaklar. Dolayısıyla sokak hayvanları okula giden çocuklarımız için ve tek işlerine giden vatandaşlarımız için korkuya vesile olabiliyor. Barınağın hayata geçmesi ile bu tür manzaralardan da kurtulmuş olacağız.’’ dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Haldun Altıntaş
Haldun Altıntaş - 2 yıl Önce

Salman mevkindeki barınak gibi olmasın hayvanlar köy grup yolu üzerinde yaya olarak geçmek mümkün değil

SIRADAKİ HABER