Şerife Bacı'nın izinde ikinci İstiklal Yol Koşusu düzenlendi

banner3

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı’na gelen cephaneleri kağnılarla cepheye ulaştırmak isterken şehit düşen Türk kadın kahramanı Şerife Bacı anısına düzenlenen 2. İnebolu Şerife Bacı İstiklal Koşusu, İnebolu’da yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

İnebolu Belediyesi önderliğinde, İnebolu Gençlik ve Spor Kulübü ile Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 2. İnebolu Şerife Bacı İstiklal Koşusu'na Türkiye'nin çeşitli illerinden 312 yarışmacı katıldı. İsmetpaşa Caddesi üzerinde hazırlanan platformda 10 kilometrelik yarışın startı verilmesinin ardından başlayan koşuda Genel sıralamada erkeklerde Alper Demir birinci, Bahattin Üney ikinci, Yusuf Matur üçündü oldu. Kadınlarda Pınar Demir birinci, Hasibe Demir ikinci, Duygu Dalbudak üçüncü oldu. Yarışmalar çerçevesinde ayrıca 2 kilometrelik ücretsiz halk koşusu da yapıldı. Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi tarafından yarışmaya katılanlara çorba ve çay ikramında bulunuldu.

Yarış sonunda ödül törenine Kastamonu Vali Yardımcı Ünal Kılıçarslan, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, İnebolu Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, yarışmacılar ve katıldı.

Törende konuşan Kastamonu Vali Yardımcı Ünal Kılıçarslan, “Türk kahramanlığının Türk İstiklalinin yazıldığı İnebolu’daki bu organizasyona katıldığınız için siz değerli yarışmacılara teşekkür ediyorum,  yapılan bu etkinlik dolayısı ile derneğimize başarılar diliyorum.  Dünü unutmamak adına bundan 100 yıl önce kahramanlığımıza bağımsızlığımıza imza atan Şehit Şerife Bacıların unutulmaması temennisi ile düzenlenmiş olan bu organizasyon nedeniyle tüm katılımcılara başarılar diliyorum.‘’ dedi

Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt ; ‘’Bugün İnebolu’da yapılan bu etkinlikte yarışmaya katılan sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Kastamonu’nun ilçeleri ile hakikaten görülmeye değer bir Kastamonu’dur. Tarihi lojistik alanlarıyla deniz kültürü ile dil kültürü ile güç kültürü ile her türlü turizmin olduğu iller arasındadır. Özellikle bütün ilçelerimizi görmenizi isterim, gelişiniz güle güle gidişiniz güle güle olsun. ’’ dedi.       

İnebolu Kaymakamı Selçuk Yosunkaya yaptığı konuşmasında; ‘’ Ben öyle inanıyorum ki bu yiğit ilçemizin tanıtımında bu etkinliğin çok büyük katkısı oldu. Yiğit İnebolu’muz Karadeniz’in incisi olan bu güzel ilçe, ulusal bazda çok da yoğun bir tanıtımı söz konusu değil ama bu gibi etkinliklerle inşallah yiğit İnebolu’muz daha hak ettiği yerlere gelmiş olacaktır. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.    

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ise yaptığı konuşmasında; ‘’ İnebolu’da ikincisini gerçekleştirdiğimiz Şerife Bacı İstiklal Yolu koşusunda bayanların yoğun katılımıyla oldu. Bizim Şerife Bacılarımız yalnız bırakmayan tüm Şerife Bacılara teşekkür ediyoruz. Yurdumuzun çeşitli bölgelerinden gelerek bu milli duyguları yaşamak için bizleri yalnız bırakmayan Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ve Yurdumuzun cennet noktalarından İnebolu’ya gelen herkesi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum’’  dedi.

Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği Genel Sekreteri Haluk Kaya; ‘’ Yarışmamızın asıl amacı olan tarihimizde dönüm noktası Şerife Bacı’nın İnebolu’daki yaşanmışlıkları bir nebze olsun tüm Türkiye’deki vatandaşlarımıza ve sporcularımıza anlatabilmektir.‘’ ifadelerini kullandı.   

İnebolu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çeçen; ‘’ Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile İnebolu’muzun tarihine sahip çıkıyoruz.  Bu yaşanmışlar İnebolu’nun bir tarihidir, biz bu tarihimize sahip çıkıyoruz ve onlarla da gurur duyuyoruz. Biz İnebolu’nun yöre insanlarının büyük kahramanlıklarıyla tanınması amacıyla bu koşuyu düzenledik. Şerife Bacı anısına birincisi düzenlemiştik ve bugünde ikincisini düzenlemiş bulunuyoruz. Daha sonra da devamını yaparız İnşallah’’ dedi.         

Törenin sonunda yaş klasmanlarında dereceye girenlere ödül verilirken yarışmaya katkı sağlayanlara da plaket takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2021, 18:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER