SEL FELAKETİ!

Şiddetli yağışlarla birlikte Zarbana Çayı’nın taşması sonucu Özlüce köyünde biranda sular altında kaldı.  

banner3
HABERİN GALERİSİ
SEL FELAKETİ 11.08.2021

SEL FELAKETİ 11.08.2021

İlçemizde sağanak yağmur yağışı sonrasında oluşan selde Zarbana Çayının taşması ile Özlüce köyü tamamen sular altında kaldı. Bir anda neye uğradığını şaşıran köy halkından bazı vatandaşlar araçları ile köy dışına çıkmayı başarırken bir çok vatandaş evlerinde mahsur kaldı. Olay yerine hemen İnebolu Belediyesi itfaiye ekipleri ve İnebolu Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İnebolu Jandarma Komutanlığı,  112 Sağlık ekipleri sevk edildi. Daha sonra ilçe özel idare ve Karayolları ekiplerine ait iş makineleri gelerek evlerinde ve iş yerlerinde mahsul kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına başlandı.

SEL SULARINA KAPILAN ARAÇLAR DENİZE SÜRÜKLENDİ

Meydana gelen sel felaketinde suya kapılan araçlar denize sürüklendi. Sel sularının içinde kalan otomobiller kullanılmaz hale geldi. Bazı vatandaşlar sel sularına kapılan araçlarını çekici yardımı ile kurtarmaya çalıştı.  İstanbul’dan köyüne tatil için geldiğini söyleyen Ömer Uz; sel felaketine kapılan park halindeki bir otomobil denize sürüklenerek denizin 500 metre ilerisinde gözden kaybolduğunu söyledi. 

EVLERDE VE ÇATILARDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR BOT, TEKNE VE KEPÇELERLE KURTARILDI

Savaş alanına dönen Özlüce Köyünde evlerde ve çatılarda mahsur kalan vatandaşlar İnebolu Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İnebolu Sahil Güvenlik ekiplerince bot, tekne ve İlçe Özel İdare ekiplerinin kepçeleriyle kurtarıldı. Sel felaketinden etkilenen bazı vatandaşlar kurtarıldıktan sonra İnebolu Devlet Hastanesi kaldırıldı.

RABİA AYDEMİR ve NAZİFE DENİZ, SEL SULARINA KAPILDI

Erve ve Rabia’nın babaları İbrahim Aydemir, bölgedeki yoğun yağışın ardından çocukları eşi ve çocukları Erva ve Rabia ile evden çıkarak traktörü ile kaçmak isterken bir anda sel sularının içinde kaldı. Bölgedeki Zarvana Çayı'nın yükseldiğini ve traktörünün sel sularına kapıldığını belirten İbrahim Aydemir 13 yaşındaki kızı Rabia Aydemir'in de sele kapıldığını ve gözden kaybolduğunu söyledi.

Ani bastıran sel sularında 73 yaşındaki Nazife Deniz’in de ailesinin yanından sel sularına kapılarak kaybolduğu öğrenildi.

Felaketin ardından Rabia Aydemir ve Nazife Deniz arama çalışması başlatıldı.

EV VE İŞ YERLERİ KULLANILMAZ HALE GELDİ

Sel felaketinde ev ve işleri kullanılmaz hale geldi. Evlerin zemin katları ve işyerleri çamur balçığı ile kaplandı.

Sel felaketinde 10 yıllık ekmek teknesinin yok olduğunu söyleyen Burhan Karagülleoğlu; ‘’ İş yerinde ekmek üretimi yapıyordum. Biranda dışarından çığlık sesleri geldi, ne olduğunu birden bende anlayamadım. Daha sonra saniyeler içerisinde fırınımın içerisi sel suları doldu. İş yerimde 30 çuval un çuvalım vardı sel sularının içerisinde gitti. Hamur makinaların sel sularının içerisinde kaldı. Fırınım derseniz kullanılmaz hale geldi. Devlet büyük yetkililerinden destek bekliyorum. Zararımın karşılanmasını istiyorum. Allah’ım böyle bir felaket ile kimseyi karşılaştırmasın bir daha.’’ Dedi.

Market İşletmeciliği yapan Kadir Aygün ise; ‘’ Bu market kayınpederimin dükkânı, kendisi kalp hastası olduğu için ben bakıveriyorum.  Marketimiz felaketin içerisinde kaldı iş yerimizde hiçbir şey kalmadı. Devlet yetkililerinden zararımın karşılanmasını istiyoruz. ‘’ ifadesini kullandı.

ÇALIŞMALAR GECE BOYU DEVAM ETTİ

Belediye, Jandarma, Sahil Güvenlik ekipleri arama kurtarma çalışmalarını gece boyunca aralıksız devam etti. Sel Felaketinin suları çekilince boyutu gündüz de ortaya çıktı.

Köylüler tarafından yeterli yardım ve destek gelmediği gerekçesiyle tepki gösterilirken Zarbana Çayı'nın kıyısındaki Çaykıyı, Çaydüzü, Akçay, Güneşli köylerine henüz yardımın ulaşamadığı öğrenildi. Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı köylere vatandaşlar kendi imkanlarıyla yiyecek ve ihtiyaç maddelerini götürmeye çalışırken köylerdeki vatandaşlar havadan desteğin gelmesini bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2021, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER