Sanayi esnafına verilecek yere kamyon parkı kararı

İskelle Altı’ında Araç Muayene İstasyonu için satılan arsanın yanına daha önce sanayi esnafları için ayrılan 8 işyeri alanı belediye meclis kararı ile kamyon parkına dönüştürüldü.

Sanayi esnafına verilecek yere kamyon parkı kararı
banner13
banner3

Yakaboyu Mahallesinde daha önce arsa sahiplerinden devlet yatırımı olacak diye çok ucuza istimlak edilen, bir süre sonra turizm amaçlı kullanılmak üzere İnebolu Belediyesine devredilen İskellealtı mevkiindeki alanın, önceki belediye başkanı döneminde önce konut yapma amaçlı imarı değiştirildi.

Ardından şimdiki belediye başkanı Mustafa Huner Özay, buranın imarını tekraren sanayi alanı olarak değiştirerek Araç Muayene İstasyonu yapılması için 277 bin TL bedelle REYS A.Ş.’ye sattı. Alanın bitişiğinde bulunan 147 ada 1-2-3-4-5-6-7-8 nolu parselleri ise araç muayene istasyonunda ihtiyaç olunacak 8 esnafa verileceği açıklanmıştı. Ancak aradan 1 yıl sonra esnafa verilecek olan yerler şimdide belediye meclisinde kamyon ve tır parkı yapılması için karar alındı.

01 Eylül 2021 günü belediye sinema salonunda toplanan Belediye Meclisi, Yakaboyu Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait 147 ada 1-2-3-4-5-6-7-8 nolu parsellerin imar kullanım şeklini günü birlik tesis alanından belediye açık otopark alanı işletmesi olarak değiştirdi.

Belediye Meclisinde yapılan görüşmelerde kamyon parkı ile doğan ihtiyaçtan kaynaklı buranın (Tüvtürk alanının karşısında büyük istinat duvarının yanı) belediye açık otopark işletmesi olarak düzenlenmesi için karar verildi.  Kararı Figen Pehlivan’ın komisyon başkanı, Nihat Öz ve Mete Yeni’nin üye olduğu İmar komisyonu önce değişikliği kabul etti, ardından Belediye meclisi kararı onayladı.

Meclis toplantısında meclis başkanı Mustafa Huner Özay üyelere şunları açıkladı; “Kamyon park yeri ile ilgili sorunumuz var, Nakliyeciler Kooperatifi ile yapılan görüşme neticesinde bu alanın açık otopark olarak kullanılması uygun bulundu. Bundan sonra çarşı merkezinde park eden kamyonlara park alanı olarak İskelle altını tespit ettik. Park sorunumuz zaten var. Sel felaketi ile birlikte gördük ki biran evvel yapmamız gereken işlerden bir tanesi.”

Daha sonra İmar Komisyonu’nun aldığı 147 ada 1-2-3-4-5-6-7-8 nolu parsellerin kamyonlar için açık otopark işletmesi kararı belediye meclisi üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2021, 11:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal konyall
Cemal konyall - 3 yıl Önce

İyi olur inşaAllah haylrll olsun ilcemize

SIRADAKİ HABER