Sahilde pozitif çıkmayan tek ilçe İnebolu

Sahilde pozitif çıkmayan tek ilçe İnebolu
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İnebolu’da şuana kadar pozitif vaka çıkmadığını belirterek İnebolu Devlet Hastanesi’nde 6 personele şüphe üzerine yapılan koronavirüs testlerinin negatif çıktığını açıkladı.

Bozkurt ilçesinde ikamet eden ve İnebolu Devlet Hastanesi’nde çalışan bir personelin test sonucunun pozitif çıkmasının ardından hastanede beraber çalıştığı 6 personele daha koronavirüs testi yapıldı. Şüphe üzerine karantinaya alınarak test sonuçları beklendi. Dün açıklanan test sonuçlarında 6 personelin test sonucu negatif çıktı. Bozkurt’ta ikamet eden ve koronavirüs testi pozitif çıkan personel ise tedavi altına alındı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Kaymakam Atasoy, “İnebolu’da çok şükür şuana kadar pozitif vaka yok. Çalışma arkadaşlarımız canla başla mücadele veriyorlar. Sahilde pozitif çıkmayan tek ilçe İnebolu’dur. Hastane personelimizin testleri negatif çıktı, Bozkurt’ta ikamet eden ve testi pozitif çıkan personelimiz tedavi altına alındı. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Lütfen sokağa çıkmayalım, kurallara ve tedbirlere uyarak mücadelemizi sürdürelim.  İnşallah bu zor günleri elbirliği ile aşacağız” dedi.

TEST KİTİ İÇİN MÜRACAAT ETTİK

Kaymakam Atasoy, ayrıca İnebolu Devlet Hastanesi’nde koronavirüs testi yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı’na test kiti müracaatında bulunduklarını ifade ederek “Kitler her an gelebilir” dedi.

28 KİŞİYE CEZA YAZILDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağına uymayan 28 kişiye idari para cezası uygulandığını öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER