"Sağlıklı bir ortamda kursiyerlerimizi bekliyoruz"

"Sağlıklı bir ortamda kursiyerlerimizi bekliyoruz"
banner13
banner3

İnebolu’da 7‘den 70’e toplumun tüm kesimine yaygın eğim kapsamında kültürel, sanatsal, sportif, mesleki vb. her alanda açılan kurslarıyla hizmet veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2020-2021 Eğitim Öğretim dönemi için hazırlıklarını tamamlayarak vatandaşlara kapılarını açtı.

Dünyada ve ülkemizde geçtiğimiz kıştan bu yana süregiden pandemi sebebiyle Halk Eğitimi Merkezlerindeki tamamlanamayan kursların 8 Haziran-1 Eylül tarihleri arası planlanan telafi programıyla tamamlandığını, yeni eğitim ve öğretim döneminin kaldığı yerden devam edeceğini belirten İnebolu Halk Eğitimi Merkezi Müdür V. Ekrem SARAÇOĞLU,  gazetemize yeni dönemde Halk Eğitimi Merkezinde açılan ve açılması planlanan kurslar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  

'VATANDAŞLARIN SAĞLIĞI İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEMLER ALINDI’

Saraçoğlu “Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu salgın nedeniyle tüm eğim-öğretim faaliyetleri durdurulmuştu. Normalleşme süreci kapsamında Halk Eğitimi Merkezimiz de 8 Haziran itibari ile faaliyetlerine yüz yüze eğitim olacak şekilde başladı. Bu süreçte tamamlanamayan kurslarımız bir telafi programıyla kısa sürede tamamlandı. Yeni dönem kurslarımız kaldığı yerden devam ediyor. Hiçbir kursiyerimizin mağduriyet yaşamaması adına planlamalar yapıldı. Kursiyerlerimizin sağlığı için İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın gönderdiği genelgeler doğrultusunda her türlü önlemi aldık, kurslarda azami 12 kişilik gruplar oluşturarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına özenle uyuyoruz. Kurs başvurusu esnasında HES kodları temin edilerek, eğitim-öğretim dönemi boyunca sistemimiz üzerinden günlük HES kodu sorgulaması yapıyor, riskli kursiyerlerimizi izolasyon odamıza alarak gerekli birimlere yönlendiriyoruz. Bunun dışında kuruma girişler maske kontrolü ve ateş ölçümü yapılarak sağlanıyor. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile Halk Eğitimi Merkezine gelebilirler, Sağlıklı bir ortamda kursiyerlerimizi bekliyoruz.’’ dedi.

‘’BİRÇOK KURSUMUZU FAALİYETE GEÇİRDİK’’

SARAÇOĞLU, pandemi nedeniyle özellikle kadınların ve çocukların uzun süre evde kalmak zorunda kaldığını ve insanların en çok bu süreçte kültürel, sportif, sanatsal faaliyetlerle zaman geçirmenin gerekliliğini hissettiklerini dile getirdi.

“Bu kapsamda sportif, sanatsal, mesleki vb her alanda kurs çeşitlerimizi artırarak her kesime hitap eden Resim- Sanat Eğitimi, Keman, Deri Tablo Yapımı, Dekoratif Ahşap Süsleme, Alüminyum Kabarma Yapımı, İğne Oyası Yapımı, Ahşap Yakma Tekniği, Antrenman Bilgisi, Atletizm, Pasta Yapımı ve Sunumu, Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı, Bilgisayar Operatörlüğü, Tokat Tahta Baskı Yapma, Kastamonu Çarşaf Bağı, Tel Kırma Yapımı, Geleneksel Naht (Oygu) Yapımı, Ebru, Makine Nakışları, Filografi Tekniği, Mimoza İşi, Futbol, Tenis, Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği, Avcı Eğitimi, Arıcılık Eğitimi, Okuma Yazma Kursları, Hijyen Eğitimi, İngilizce vb kurslarımızın birçoğunu faaliyete geçirdik. Planlanan kurslarımız dışında talep ve ihtiyaca göre farklı kurslar da açılabilecektir. Kurslarımıza katılmak isteyen herkesi bekleriz.’’

‘’AÇIK LİSE MEZUNİYET ŞARTLARI DEĞİŞTİ’

Açık Liseden mezun olmak için gerekli 192 kredi şartının 170 krediye düştüğünü ifade eden Saraçoğlu, “2020 yılı Açık Lise ve Açık Ortaokul kayıtları sona erdi, önümüzdeki ilk sınav 5-6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak olup, kredisi 170 ve üzeri olan öğrencilerimiz bu sınav sonuçları açıklandıktan sonra mezun olmaya hak kazanacak ve sonrasında diplomalarını merkezimizden şahsen teslim alabilecekler. Açık Lise ve Açık Ortaokul ile ilgili tüm belge talepleri de E-devlet sistemi üzerinden karşılanabilmekte, vatandaşlarımız, öğrencilerimiz salgın dönemi boyunca riske girmeden belgelerini ve sertifikalarını elektronik ortamda alabilirler.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2020, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER