Pazarın Gözde Meyvesi 'Dağ Çileği'

Pazarın Gözde Meyvesi 'Dağ Çileği'
banner13
banner3

İnebolu’nun yüksek kesimlerinde ve köylerinde yetişen dağ çileği pazarda köylülerin gelir kapısı oldu. İnebolu Organik Halk Pazarı’nda dağ çileğinin kilosu 30 TL’den alıcı buluyor.

Yüksek alanlarda yetişen, kendisine has kokusu ve lezzetiyle de hayran bırakan dağ çileğinin 1 kiloluk kavanozu 30 liradan satışa sunuluyor.

Aroması, tadı ve kokusuyla büyük beğeni alan dağ çileği kendisi büyüyor. Aynı zamanda reçeli de çok lezzetli oluyor ve reyonlarda en çok tüketilen reçellerin başında geliyor. Bu çileği bulmak zor olsa da vatandaşlar toplayıp pazara götürerek önemli gelir elde ediyor. Kimileri kendi ihtiyaçları için çilekleri toplarken kimileri ise ek geçim kaynağı olarak çileği satmayı tercih ediyor. Fındık bahçeleri, ormanlık alan ve günlük yaşamın olduğu yerlerde yetişen dağ çileğinin lezzeti ve kokusu adından söz ettiriyor.

Köylerden topladığı dağ çileklerini pazarda satışa sunan Zuhal Koç gazetemize yaptığı açıklamada; ‘Şu anda dağ çileğine çok büyük talep var. Kendiliğinden yetişen dağ çileği daha iyi. Biz de topladığımız bu çileğin reçelini, marmeladını yapıyoruz. Her hafta pazara geldiğimde dağ çileği siparişi alıyorum. Dağ çileğinin yemesi ayrı bir güzel,  toplaması da ayrı güzel oluyor. Topladığımız çileklerimizi kavanozlara koyuyoruz ve İnebolu Pazarında satıyoruz’’ diye konuştu.

‘PAZARDA EN ÇOK SATILAN

 MEYVELERİN ARASINDA YER ALIYOR’

Dağ çileği toplamanın çok zor olduğunu satıcılar ‘’ Toplamanın büyük emekle olduğunu bildiği için vatandaşlar fiyatlara itiraz etmiyorlar. Talep gerçekten çok fazla oluyor. Pazar yerlerinde bile artık en çok satılan meyvelerin başında geliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER