Pazarda Kestane ve Ceviz Bolluğu

İnebolu halk pazarında kestane ve ceviz bolluğu yaşanıyor.

Pazarda Kestane ve Ceviz Bolluğu
banner13
banner3

Köylülerin ormanlardan topladıkları kestane, satıcıların yüzünü güldürürken alıcılar ise fiyatların yüksek olduğundan şikâyetçi. Bölgemiz ormanlarından toplanan kestaneler İnebolu halk pazarına indi. Bu sezon bol ürün çıkmasından dolayı kestane toplayan satıcıların yüzü gülerken, kilosu 15 ile 20 TL arasında pazarda satışa sunulan kestaneler alıcıları memnun etmedi.

Alıcıların yüksek fiyat şikâyetini yorumlayan pazar esnafı ise ormanda akşama kadar dolaşmalarına karşı bir kişinin sadece 1 çuval kestane toplayabildiğini söyleyerek işin zahmetinin fiyatları hak ettiğini belirttiler.

Ayrıca, köylerimizdeki bahçelerde bu sezon ceviz bereketi de yaşanıyor. Köylerdeki ceviz ağaçlarının da bu yıl verim açısından bereketli bir sezon geçirdiği belirtildi. Cevizin kilosu büyüklüğüne göre pazarda 10 ile 25 TL’den satılıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2021, 10:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Çekirdekoglu
Mehmet Çekirdekoglu - 3 yıl Önce

İstanbul emanetc ileri . kestane yi.40 TL .biçare.

Bahriye
Bahriye - 3 yıl Önce

Rahmetini biliyorum bende toplamıştım biliyorum ama 20'nin üstünde 25 30.35.sizce mantıklımı aldın eve geldin açıklasın yarısına yakın kurtul ne yapardın merak ediyorum selamlar ben fikrimi açıkladım hayırlı kandiller

canip Çınar
canip Çınar - 3 yıl Önce

Fiyatlar gayet normal bence
Ucuz bişey kalmadı. Her şey ateş pahası olmuş. Geçen yılki fiyatlarla karşılaştırirsak ucuz bile ssyılır. Enfilasyon aldı başını gitti. Allah herkesin işini rast getirsin.

karakan Şerife
karakan Şerife - 3 yıl Önce

Allah daha çok versin

SIRADAKİ HABER