Otogar köprüsünün yapımı başlıyor

Otogar köprüsünün yapımı başlıyor
banner13
banner3

Otogar esnafı, taksiciler, otobüsçüler ve İnebolu halkının uzun süredir beklediği talep nihayet gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ihalesi gerçekleştirilen otogar köprüsünün ayaklarının fore kazıklarla dikilmesi için iş makineleri otogar mevkiine geldi.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü‘nce ihalesini yapmış olduğu otogar köprüsü, kavşağı ve BSK yapımı ile ilgili müteahhit firma inşaata başlamak için iş makinelerini ilçemize getirdi. Çalışmalara ilk önce otogar köprüsünün ayaklarının dikilmesi ile başlanacak.

15. Bölge Müdürlüğü tarafından 31 Mart 2020 tarihinde ihaleye çıkartılan ancak pandemi süreci nedeniyle ihalesi ertelenen terminal kavşak ve köprü ihalesi 20 Temmuz 2020 günü gerçekleştirilmişti. İhale 11 milyon 748 bin TL olarak en düşük öneriyi veren kuruluşun önerisi, “aşırı düşük“ gerekçesiyle “yok” sayılarak eksiltmeyi,  KDV dışında̧ 17 milyon 220 bin 819 TL öneri veren firma kazanmıştı. 

Ayrıca, eksiltme kapsamında İnebolu Terminal Köprüsü ile İkiçay‘a oradan da limana dek olan yol, “giriş-çıkış“ olarak asfaltlanacak, köprü dışında 86 bin m2 BSK çalışması yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER