Otogar köprüsünde çalışmalar tekrar başladı

İnebolu Otogar Köprüsünde çalışmalara tekrar devam ediliyor.

Otogar köprüsünde çalışmalar tekrar başladı
banner13
banner3

Haziran ayında köprünün fore kazıklarını dikmek için ilçemize gelen, ancak 2 ay sonra ihaleyi kazanan firma ile taşeron firma arasında anlaşmazlık çıkması nedeniyle Ağustos ayı başında taşeron firmanın makine ve ekipmanlarını İnebolu’dan taşımasıyla köprüde çalışmalar durmuştu. Ağustos ayından bu yana bekletilen çalışmalar, ihaleyi kazanan firmanın yeni bir taşeron ile anlaşmasıyla yeniden başladı.

Otogar esnafı, taksiciler, otobüsçüler ve İnebolu halkının uzun süredir beklediği köprünün ayaklarının fore kazıklarla dikilmesi için iş makineleri tekrar çalışmalara başladı.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü‘nce ihalesini yapmış olduğu otogar köprüsü, kavşağı ve BSK yapımı ile ilgili müteahhit firma, inşaat çalışmalarına tekrar başlandığını belirterek yakın zaman zarfı içinde otogar köprüsünü inşaatını tamamlayacağını belirtti.

15. Bölge Müdürlüğü tarafından 31 Mart 2020 tarihinde ihaleye çıkartılan ancak pandemi süreci nedeniyle ihalesi ertelenen terminal kavşak ve köprü ihalesi 20 Temmuz 2020 günü gerçekleştirilmişti. İhale 11 milyon 748 bin TL olarak en düşük öneriyi veren kuruluşun önerisi, “aşırı düşük“ gerekçesiyle “yok” sayılarak eksiltmeyi, KDV dışında̧ 17 milyon 220 bin 819 TL öneri veren firma kazanmıştı. Ayrıca, eksiltme kapsamında İnebolu Terminal Köprüsü ile İkiçay‘a oradan da limana dek olan yol, “giriş-çıkış“ olarak asfaltlanacak, köprü dışında 86 bin m2 BSK çalışması yapılacak.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Burhan şakrak
Burhan şakrak - 2 yıl Önce

Kim yapıyorsa yapsın inebolu hizmet istiyo hizmet ...

shn
shn - 2 yıl Önce

peki bu işi taşeron yapabiliyorsa eğer neden firmaya veriyorlar direk taşeron alsıun hem daha ucuza mal olur

SIRADAKİ HABER