Orman Köylüsüne 22 milyon liralık katkı sağlandı

Orman Köylüsüne 22 milyon liralık katkı sağlandı
banner13
banner3

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, 2022 yılında da üretmeye devam ederken orman köylüsüne 22 milyon lira ödeme yaparak ilçemizin ekonomisine önemli katkı sağlamış oldu.  Orman İşletme Müdürlüğü 2022 yılı çalışmalarını açıkladı.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, 2022 yılında da üretme çalışmalarına devam ederken köylüsüne 22 milyon lira ödeme yaparak ilçemizin ekonomisine önemli katkı sağladı.

İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinde toplamda yaklaşık 7.000 hektar (70.000 dönüm) sahada orman bakım çalışmaları yapılarak iyileştirme gerçekleştirildi.

Bu bakım çalışmaları sonucunda yaklaşık 90.000 (doksan bin) m3 orman emvali üretilerek hem İnebolu ve Doğanyurt ilçelerine ekonomik katkıda bulunulmuş hem de ülkemiz ekonomisine katlıda bulunulmuştur. Ayrıca odun ham maddesine katkı sağlamış oldu.

22 BİN STER YAKACAK İHTİYACI KARŞILANDI

Yaklaşık 22.000 ster odun üreterek İnebolu ve Doğanyurt köylüsünün yakacak ihtiyacına katkıda bulunuldu.

OGM’DEN YOL ÇALIŞMALARI

5 km yeni orman yolu, 29 (yirmi dokuz) km orman yolu büyük onarımı ve yaklaşık 500 (beş yüz) km orman yolu bakımı yapıldı.

SEL FELAKETİNDE YARALARIN SARILMASINDA DESTEK OLDU

İlçemizde yaşanan sel felaketinde makine ve personelimiz ile büyük bir öz veriyle çalışarak ilçemizin yaralarını sarmasına yardımcı olundu.

19 AİLEYE ORKÖY DESTEĞİ VERİLDİ 

Doğanyurt ta 4,Küre de 8 kişiye Orköy kredisi kapsamında 12 elektirk tesis kredisi verilmiştir. İnebolu da 12, Doğanyurt ta 6 ve Küre de bir aile olmak üzere toplam 19 aileye Orköy kredisi kapsamında tomruk çekme vinci verilerek ekonomik katkıda bulunuldu.

16 YENİ ORMAN İŞÇİSİ ALINDI

13 İnebolu, 3 (üç) Doğanyurt ta olmak üzere 16 yeni orman işçisi alınarak işsizlik durumunun önlenmesine katkıda bulunuldu.

305 TON DEFNE VE 10 TON KESTANE ÜRETİMİ

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü 305 ton defne ve 10 ton kestane üretimi programı gerçekleştirildi ve bundan sonra düzenli programlı üretime geçmek amaçlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER