ORKÖY projesiyle orman köylüleri destekleniyor

ORKÖY projesiyle orman köylüleri destekleniyor
banner13
banner3

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bir proje olan ORKÖY projesinde orman köylülerinin ekonomik refahlarını ve yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik destek çalışmaları devam ediyor.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada; ‘’ İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü ORKÖY kredi kapsamında 2021-2022 yıllarında ormanda çalışan üretim işçisine 15 adet traktör, 40 adet tambur, 12 adet ise eski evlerin elektrik tesisatı yenilenmesi için kredi verildi. Bu krediler İnebolu ve Doğanyurt ilçelerini kapsamaktadır. Traktör : 1.950,000 TL, Tambur  (2021): 840,000 TL, Tambur  (2022) : 1.520,000 TL, Elektrik Tesisatı : 144,000 TL, Bu verilen kredilerin % 20 ‘si hibe, geri kalan kısım ise tambur için 4 yıl içinde geri ödemeli, traktör için ise  7 yıl içinde geri ödemeli faizsiz ve yılda bir kere ödeme koşulu bulunmaktadır.’’ Denildi.

ORKÖY DESTEĞİ SAYESİNDE İŞİMİZ KOLAŞTI

Uzun yıllardır İnebolu’da Ormancılık kesim işi ile uğraştığını söyleyen Kazım Özdemir; ‘’ Devletimizden ORKÖY destekli Tambur aldık, aldığımız tambur kesim işlerimizi daha da kolaylaştırdı. Eskiden işimiz gerçekten çok zordu şimdi ise tambur sayesinde işlerimiz daha da kolaylaştı. Eskiden bileğimizin gücü ile hayvanların gücü ile sürtme yapıyorduk ama şimdi tambur ile çekerek yapıyoruz. Tambur işlerimizi kolaylaştırdı. Destek ödemelerinde %20 hibe aldık.’’ Dedi.

ORKÖY desteğinden yararlanan Uğur Özdemir ise; ‘’ ORKÖY’ün desteğinden yararlanarak işlerimin kolaylaştıran Tamburu %0 faizsiz aldım ve %20’de hibeden yararlandım. Ormanlarda kesim işi yaptığımız için Tambur da bizim işimizi daha da kolaylaştırdı. Destekleme programlarının köylü vatandaşı için devam etmesini istiyorum. ‘’ diye konuştu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Allah daha çok güç kuvvet versin inşallah
Allah daha çok güç kuvvet versin inşallah - 2 yıl Önce

Allah devletimize zeval vermesin her zaman ihtiyacı olanın yanında

SIRADAKİ HABER