Necati Bey Konak Otel ilçe turizmine kazandırıldı

Necati Bey Konak Otel ilçe turizmine kazandırıldı
banner13
banner3

İlçemiz esnaflarından Yeni Orman Ürünleri sahibi Mete Yeni eşi Türkan Yeni ile birlikte, kültürel mirasımızı koruyarak İnebolu’nun turizm potansiyeline katkı sağlamak için uzun bir süredir hazırlığını sürdürdüğü Necati Bey Konak Oteli hayata geçirdi.

İlçe Müftüsü Vekili Mehmet Çelebioğlu’nun duasının ardından hizmete açılan Necati Bey Konak Otel’in açılış kurdelesini Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkan Vekili Nihat Öz, işletme sahibi Metin Yeni kesti.  Açılışın ardından protokol üyeleri ve katılımcı misafirler konağı gezdi.

TESİSİMİZ 16 ODA 33 YATAK KAPASİTESİNE SAHİPTİR

Necati Bey Konak Otel sahibi Mete Yeni yaptığı açılış konuşmasında; ‘’Değerli Misafirlerimiz, Konağımızın isminin neden Necati Bey konağı olduğunuz sizlere kısaca bahsetmek istiyorum.  Necati Bey, benim rahmetli babamdır, babam emekli öğretmen ve 31 yıl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapmıştır. Vefat edenlere Allah rahmet diliyoruz, hayatta olanlara sağlık, sıhhat ve esenlikler diliyorum. Kültürel mirasımızı koruyarak ilçemizin turizm potansiyeline katkı sağlamak amacı ile restorasyonunu tamamlamış olduğumuz olan bu tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu tesisimiz 450 metrekare alana sahip ve 635 metrekare kullanım alanına hakimdir. Tesisimiz 16 oda 33 yatak kapasitesine sahiptir. Bu tesisimiz bütün değerli ve kaliteli ustalarımızın özveri ile çalışmasıyla hayat buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tesisimizin İnebolu’muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. ‘’ dedi.

İNEBOLU’NUN KURTULUŞ REÇETESİ TURİZMDİR

Açılış programına katılan İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ise yaptığı konuşmasında; ‘’ Değerli katılımcılar bu açılışı yapmaktan duyduğum keyif ve mutluluğu ifade etmek istiyorum. İnebolu bir turizm kentidir. Onun için önce potansiyelimizi bileceğiz. İnebolu’nun kurtuluş reçetesi turizmdir, bir sanayi kenti değiliz. Maalesef buna uygun coğrafyamız da maalesef mekan sınırında ve başka kısıtlardan dolayı yok. Dolayısıyla İnebolu’nun gelişimi kalkınması turizmle girişimine ve kalkınmasına bağlı bunda da birçok faktör var. Tanıtımı, alt yapısı gibi biz tanıtımı bu eksiği gördüğümüzde tanıtım yapalım diyoruz ama tanıtımı yaptık, turisti çektik ama turist geldiğinde nerede kalacak, ne yiyecek, ne içecek. Buranın turistlik alt yapısını da eş zamanlı olarak yapılması lazımdır. Dolasıyla da burada birkaç husus yatak kapasitelerinin artırılması, kafe restoran sağlanması, plaj düzenlemeleri yapılması ve eksiklerin giderilmesi söz konusudur. İnşallah bu tesis esnaflarımıza ve iş adamlarımıza bir örnek olur. İnebolu’da dünya eşi benzeri rastlanmayan 100-150 yıllık konaklar var. Ahşap işçiliği ile çok güzel bir Ünvar iye sahip konaklar bulunuyor ama maalesef ve maalesef bu benim içimi açıyor. İnebolu’ya göreve geldiğimden beri bu yara. Bunları görüyorum yıkılıyor, harap oluyor gözümüzün önünde bu konaklarımız eriyor. Lütfen bu evlerimizi kaderine terk etmeyelim. Bu memleket bizimse bu memleketi de hep beraber geliştireceğiz ve kalkındıracağız. Bu tesisimizin İnebolu’muza hayırlı uğur olmasını diliyor, bol kazançlar diliyorum. ‘’ diye konuştu.

Aşağı Hatıpbağı Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi No: 68 adresinde hizmete açılan yeni otelin ilçemize ve işletme sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Daimselamet Fatih
Daimselamet Fatih - 2 yıl Önce

Hayırlı uğurlu olsun kazancı bol olsun Rabbım utandırmasın başarılar dileriz

Şahide Yücetin
Şahide Yücetin - 2 yıl Önce

Memleketim adına çok sevindim hayırlı ugurlu olsun bol kazançlar versin☘️

SIRADAKİ HABER