Müftü Telat Ergin’in tayini çıktı

Müftü Telat Ergin’in tayini çıktı
banner13
banner3

İnebolu İlçe Müftülüğü’nde 2 yıldır görev yapan Müftü Telat Ergin’in Trabzon ili Arsin ilçesine tayini çıktı.

İlçe Müftüsü Telat Ergin gazetemize yaptığı açıklamada; “Yiğit İnebolu’da 2 sene kadar görev yaptım.  İstiklal Madalyalı tek ilçe olan İnebolu’ya hizmet etmekten mutlu oldum ve gurur duydum.  İlçe halkının desteği ile ilçemize güzel hizmetler kazandırdık. Bizlere emeği geçen destek olan İnebolu halkına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.’’ dedi.

Müftü Telat Ergin,  meslek hayatına 2001 yılında Rize ili İkizdere İlçesi Çamlık Köyü Merkez Camiinde İmam Hatip olarak göreve başladığını söyledi.

Ergin, öz geçmişi hakkında şu bilgileri verdi; “1980 yılında Ordu’da doğdum. Ordu Bölge Yatılı Kuran Kursu’nda Hafızlığını bitirdikten sonra 1999’de Ordu Merkez İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi’nden 2004 yılında mezun oldum. 2001 yılında Rize ili İkizdere İlçesi Çamlık Köyü Merkez Camiinde İmam Hatip olarak göreve başladım. Daha sonra Çayeli Maltepe Köyünde 2 yıl İmam Hatiplik yaptıktan sonra Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Kur’an’da Hak Kelimesi” konulu teziyle tefsirden yüksek lisans yaptım. Eğitim durumundan dolayı Ankara Yenimahalle Müftülüğüne Bağlı Yukarı Yurtçu Köyü Merkez camiinde İmam Hatiplik Yaptım. 2008 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezinde 4. Dönem İhtisas Kursunu bitirerek Ankara Altındağ İlçe Müftülüğü Türkoğlu Camii İmam Hatibi olarak naklen atandım. Aynı yıl 327. Kısa Dönem olarak Ağrı Doğu Beyazıt ve Iğdır Tuzluca’da Hudut Karakolunda Vatani görevimi ifa ettim. Daha sonra 2009 yılında Diyarbakır İli Ergani İlçe Vaizi olarak atandım. 1 yıl Ergani ilçesinde Vaiz 2 yıl Diyarbakır İl Müftülüğünde İl Vaizi olarak görev yaptıktan sonra Ordu Ünye Cezaevi Vaizi olarak naklen atandım. 2012 /2017 yılları arasında Stuttgart Din Hizmetleri Ataşeliği DİTİB Heilbronn Merkez Camii İmam Hatibi olarak 5 sene Yurtdışı görevinde bulundum. 2017 yılında açılan İlçe Müftülüğü Sınavında Başarılı olarak Tunceli İli Pülümür İlçesinde İlçe Müftüsü olarak atandım. Pülümür ilçesindeki görevimden sonra İnebolu ilçe müftülüğüne tayin oldum. İnebolu’da da 2 yıldır görev sürdürüyorum. Evli ve 3 çocuğu var, Arapça ve Almanca bilmekteyim.‘’ dedi.

İnebolu Postası Gazetesi olarak, Müftü Telat Ergin’e ilçemizde yaptığı çalışmalar nedeniyle kendisine teşekkür eder, yeni görev yerinde de başarılar dileriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER