Milletvekili Murat Demir İnebolu yolu açıklaması

Milletvekili Murat Demir İnebolu yolu açıklaması
banner13
banner3

Milletvekili Murat Demir, İnebolu Yolu ve Kırık Barajı başta olmak üzere ödenek sorunu olan projelerin Haziran ayından sonra ek bütçe ile giderileceğini kaydetti.

Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İnebolu Yolu ve İnebolu Limanı hakkında da konuştu.
İnebolu Limanının Kastamonu betebet giriş  için son derece önemli bir konu olduğunu vurgulayan Demir, "Çeşitli nedenlerden dolayı liman ihalesi iptal edildi. Yeniden sözleşme çalışmaları devam ediyor. Sadece liman olarak ihaleye çıkması için de girişimler devam ediyor. Rusya'dan bile liman için talipler var. Çok uzun sürmeyecek. En geç 1-2 ay içerisinde liman ile ilgili belirsizlik ortadan kalkacak. Antalya'daki meyve ve sebze üreticileri bile bu limanı bekliyor. Bu liman hayata ne kadar kısa hayata geçer, gerekli yatırımları da yapılırsa Kastamonu'nun ekonomisi bir o kadar da artacak, ihracat rakamları da yüzleri güldürecektir" şeklinde konuştu. İnebolu Limanıyla entegreli bir şekilde İnebolu Yolunun da Kastamonu için büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Demir, "Basında ve kamuoyunda yolu yapan firmanın işten çekildiği yönünde doğru olmayan bilgiler var. Şu anda işlerde sadece bir yavaşlama var. İşten çekilme gibi bir durum olamaz. Çünkü çok büyük yaptırımları var. İşin doğrusu ödeneklerle ilgili bir kısıtlama var. Ödeneklerle ilgili yaşanan durum da Haziran ayı itibariyle çözülmüş olacak. İlave bütçe konularında gerekli girişimler dictate.ms yapıldı" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER