Milletvekili Baltacı'dan Uyarılı Mesaj

Tosya, Taşköprü, Cide ve İnebolu Devlet Hastanelerimiz vakit kaybetmeden pandemi hastanesi olarak hizmet verebilecek şart ve niteliğe kavuşturulmalıdır.

Milletvekili Baltacı'dan Uyarılı Mesaj
banner13
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, vaka ve can kaybının her geçen gün arttığı koronavirüs salgınıyla ilgili uyarı ve önerilerini Kastamonu kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Milletvekili Hasan Baltacı, dünyanın diğer ülkelerindeki gelişmeler dikkate alındığında mevcut vaka sayısına göre değil, vaka sayısının artış hızı göz önüne alınarak planlama yapılması gerektiğinin önemine işaret etti.

Daha önceki açıklamasında atıl durumdaki Özel Uğurlu Hastanesi’ne kamucu bir anlayışla işlevsellik kazandırılması önerisinde bulunan Milletvekili Hasan Baltacı bu talebini tekrar dile getirdiği son demecinde ise Tosya, Taşköprü, Cide ve İnebolu devlet hastanelerinin vakit kaybetmeden pandemi hastanesinin taşıması gereken şart ve niteliklere kavuşturulmasını istedi.

Test imkanı başta olmak üzere il genelindeki yoğun bakım yatak sayısı ile solunum cihazı sayısının acilen arttırılmasını da gündeme taşıyan Milletvekili Hasan Baltacı, çürümesine seyirci kalınan Daday Ballıdağ Hastanesi ile ilgili önerilere de gerçekçi bir bakış açısıyla yaklaşarak “Daday Ballıdağ Hastanesi tüm uyarılarımıza ve önerilerimize rağmen gözden çıkarılmamış olsaydı, bugün doğal bir karantina hastanesi olabilirdi” ifadelerini kullandı.

Özel Uğurlu Hastanesi’ni bu süreçte değerlendirmeye almayıp kaderine terk etmenin Ballıdağ Hastanesi’nde yapılan hatanın tekrarlanması anlamına geleceğine dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, bir kararnameyle bu sorunun çözülebileceğine işaret etti.

Baltacı, iktidarın bir kararnameyle şehir hastanelerinin garanti ödemelerini erteleyebileceğini ve o kaynakla Özel Uğurlu Hastanesi’ni kamulaştırıp izole edilmesi gereken hastalar için bir yoğun bakım hastanesine dönüştürebileceğini belirtti.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı şunları söyledi;

VAKA SAYISININ ARTIŞ HIZI

GÖZ ÖNÜNE ALINARAK PLANLAMA ŞART

Topyekûn mücadele ettiğimiz koronavirüs salgınının 11’nci gününde vaka sayımız ve kayıp sayımız giderek artıyor. Dünyanın diğer ülkelerindeki gelişmeler bize; mevcut vaka sayısına göre değil, vaka sayısının artış hızı göz önüne alınarak planlama yapmamız gerektiğini göstermektedir.

TOSYA, TAŞKÖPRÜ, CİDE VE İNEBOLU

PANDEMİ HASTANESİ NİTELİKLERİNE KAVUŞTURULMALI

Bilim insanları ısrarla test, test, test diyor. Test sayısı derhal artırılmalı. Kastamonu’nun uzman hekim ve sağlık personeli açığı yeni atamalarla acilen karşılanmalı, mevcut solunum cihazı sayımız vakit kaybetmeden en az dört katına çıkarılmalıdır. Salgının yayılmasının önlenmesi ve ulaşım açısından; Tosya, Taşköprü, Cide ve İnebolu Devlet Hastanelerimiz vakit kaybetmeden pandemi hastanesi olarak hizmet verebilecek şart ve niteliğe kavuşturulmalıdır.

DADAY BALLIDAĞ, DOĞAL

KARANTİNE HASTANESİ OLABİLİRDİ

Verem ve göğüs hastalıklarında uzmanlaşmış, bölgede ve ülkede bu konuda önemli bir merkez olan Daday Ballıdağ Hastanesi tüm uyarılarımıza ve önerilerimize rağmen gözden çıkarılmamış olsaydı, bugün doğal bir karantina hastanesi olabilirdi.

ÖZEL UĞURLU KASTAMONU’YA

KAZANDIRILMALI, ŞİMDİ TAM ZAMANI

Aynı hatayı tekrarlamamak adına bir kez daha söylemekte yarar görüyorum. Çok büyük bir yatırımla inşa edilen Özel Uğurlu Hastanesi kaderine erk edilmemeli. Kastamonu’ya mutlaka kazandırılmalı. Şimdi tam zamanı. Bir kararnameyle Ziraat Bankası’nı, PTT’yi, Borsa İstanbul’u Varlık Fonu’na devredebilen iktidar, yine bir kararname ile şehir hastanelerinin garanti ödemelerini erteleyebilir ve o kaynakla Özel Uğurlu Hastanesi’ni kamulaştırıp izole edilmesi gereken hastalar için bir yoğun bakım hastanesine dönüştürebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER