Milletvekili Baltacı'dan TBMM'de İnebolu Belediyesi açıklaması

banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İnebolu Belediyesi’nin işten çıkardığı işçileri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdi.

Önceki dönem MHP İl Başkanı tarafından da Kastamonu kamuoyuna taşınan konuyla ilgili TBMM’de söz alan Milletvekili Hasan Baltacı, CHP’li belediyeleri işçileri işten çıkarmakla suçlayan AKP’nin kendi belediyelerinde kendinden olmayan işçilerin ekmeğiyle oynadığını dile getirirken, MHP’nin de üyesi olan işçilerin zulüm görmesine sessiz kaldığını kaydetti.

AKP KENDİNDEN OLMAYANA

İŞ AŞ YOK DİYOR, İTTİFAK ORTAĞININ ÜYELERİNİ

BİLE KAPI ÖNÜNE KOYUYOR

TBMM’nin 27’nci birleşiminde söz alan Milletvekili Hasan Baltacı, “Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri, işçileri işten atmakla suçlayan AKP; kendinden olmayana iş aş yok diyor, kendi ittifak ortağının üyelerini bile kapı önüne koyuyor. Kastamonu İnebolu Belediyesi’nde büro işçisi olarak görev yaparken AKP’nin belediyeyi devralmasından sonra üç kez temizlik işlerine sürgün edilen Onur Salcı, ki kendisi ülkü ocakları başkanlığı yapmıştır, düğününe 1 ay kala istifa etmek zorunda bırakılmıştır. Yine; kadrosu “Su İşleri Arıtma Operatörü” olan, iki çocuk okutan İbrahim Çakır, ki kendisi MHP İlçe Yöneticisidir. Sürgün edildiği temizlik işlerine gitmediği gerekçesiyle hakkında tutanak tutulup işten atılmıştır. AKP zulme, MHP’de ittifak uğruna bu zulme sessiz kalmaya devam ediyor. Bilinsin istedim.” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ SEÇMENİNDE MİLLETVEKİLİYİM

MHP’Lİ SEÇMENİNDE MİLLETVEKİLİYİM

Göreve geldikleri günden bu yana siyasi ve ideolojik ayrım yapmadan emeğe ve emekçiye her zaman sahip çıktıklarını belirten Milletvekili Hasan Baltacı,  “Ben Kastamonu’nun TBMM’deki temsilcilerinden biriyim. Millet İttifakı’nın oylarıyla seçildim evet ama AKP’li seçmeninde milletvekiliyim, MHP’li seçmeninde milletvekiliyim. İster AKP seçmeni olsun, ister MHP seçmeni olsun Kastamonu’da kim haksızlığa uğramışsa bu haksızlığa karşı durmak boynumuzun borcudur. Geçtiğimiz hafta Kastamonu Belediyemizin TYP sorununu gündeme getirdik. Çünkü belediye bizim belediyemiz. Bu kez de İnebolu’da ki MHP’li işçilerimizin karşı karşıya kaldıkları haksızlığı seslendirdik. Bir haksızlık gördüğümüzde hiçbir zaman siyasi, ideolojik ayrım yapmadan, emeğin ve emekçinin mücadelesine her zaman sahip çıktık, çıkacağız. Kastamonu’nun hak ettiği noktaya ulaşması için var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu. (BASIN BÜLTENİ)

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2020, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER