Mete Yeni’den sanayi arazisi önerisi

Mete Yeni’den sanayi arazisi önerisi
banner13
banner3

İnebolu Belediyesi meclis üyesi Mete Yeni, sel felaketi sonrası Afet Bölgesi kapsamına alınan ilçemizde sanayi arsası ihtiyacı için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, sanayi için yeni bir adresi işaret etti.

Meclis Üyesi Mete Yeni, ilçemiz Karadeniz Mahallesi mevkisinde Aydın Kereste ve Aytemiz Benzinlik arasında kalan 180 bin metrekare büyüklüğündeki orman arazisinin sanayi arazisine dönüştürülebileceğini ifade etti.

Mete Yeni, açıklamalarında şunları söyledi: “Sel felaketinden etkilenen Kastamonu, Bartın, Sinop illeri Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildi. Afet Bölgesi deprem, toprak kayması, sel, yangın, kaya düşmesi ve çığ gibi olayların görüldüğü ve her an gerçekleşebileceği yerlere denir.  Alınan bu karar itibari ile ilçemizde ivedi bir şekilde sanayi arsasına ihtiyaç vardır. Daha önce sanayi arsası olarak birkaç yerde çalışma yapıldı ama fakat bir sonuç alınamadı. Lakin Sanayi arsasını fazla uzaklara gitmeden ilmiye deresi olarak bilinen 265 ada 6 parsel ve 278 ada 17 parsellerde toplam 180.198.04m2 olan alana yapılması için müracaat girişiminde bulunulmasını ön görüyorum. Saygılarımla.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER