“Mermer Ocağının yapılmasını istemiyoruz”

İnebolu Çevre Platformu imza kampanyası başlattı.

“Mermer Ocağının yapılmasını istemiyoruz”
banner13
banner3

İlçemize Başköy ve Aktaş köyleri yakınında kurulması planlanan mermer ocağı için 20 Nisan’da yapılacak ÇED toplantısı öncesinde Başköy, Aktaş, Belören, Akkonak, Ayva ve çevre köylerinin muhtarı ile birlikte bir araya gelen İnebolu Çevre Platformu mermer ocağının yapılmaması için imza kampanyası başlattı.

Azdavay ve Pınarbaşı ilçesindeki mermer ocaklarını ziyaret ederek ocaklarda incelemelerde bulunan İnebolu Çevre Platformu üyeleri muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirerek bu bilgileri Başköy, Aktaş, office 2019 professionel plus lisans satin al Belören, Akkonak, Ayva ve çevre köylerinin muhtarı ile paylaştı.  İnebolu Çevre platformu üyeleri ve köy muhtarları ile birlikte mermer ocağı projesinin yapılmaması için imza kampanyası başlatıldı.

Mermer Ocağı Projesinin İnebolu’ya yapılmaması için imza kampanyası başlattıklarını belirten İnebolu Çevre Platformu yönetim kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada; ‘’ Mermer Ocağı alanı 99.70 hektar ormanı yok etmektedir. Mermer Ocağı etki alanında Yeşilöz, Akkonak, Belören, Soğukpınar Köyleri ile birlikte İnebolu ilçe Merkezinin içme suyu kaynakları Ayva, Başköy, su Kaynakları bulunmaktadır. Mermer Ocağı etkisiyle su kaynaklarımızın tamamen kuruma ve mermer ocağı atık suları ile kirlenmesi tehlikesi vardır. Mermer Ocağı çalışmaları sırasında oluşacak tozlar çevredeki ağaçları kurutacak ve meyve oluşumu etkileyecektir. Tarımı ve hayvancılığı neredeyse yok edecektir. Mermer Ocağı çerçevesinde kayıtlı 1250 kovan arı yok olacaktır. Tozlar nedeniyle solunum yolları hastalıkları artacaktır. Yerleşim alanları köylere çok yakın olduğundan toz ve ses kirliliği nedeniyle bölge yaşanmaz hale gelecektir. Devletimizin köylerimize yapmış olduğu bütün yatırımlar zarar görecektir. Ağır tonajlı tırlar yüzünden yollarımız bozulacaktır. Bu nedenlerle istenen Mermer Ocağını İstemiyoruz. ‘’ ifadesi kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2022, 09:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakkı Kara
Hakkı Kara - 2 yıl Önce

Yapılmasın

Fahrettin soğancı
Fahrettin soğancı - 2 yıl Önce

İmza için istanbuldan da toplamak gerekirse kapı dolaşıp toplarım yeterli bana bu konuda bilgi verirseniz elimden geleni yaparım Saygılarımla fahrettin Soğancı

Maqarios palou
Maqarios palou - 2 yıl Önce

Gencler ve köyler Cook para kayanacakti neden istemiyorsunuz köylüler parayı çok sever hem bir domatesi on Euro'ya satmislardi bir gece uyumak için uçsuz Euro vermiştik gençlere iş ve ekmek veren insanlara önünü aciniy siyz yaşlılar neden kapalishiniy ole köyünden ikinci sürgünde giden avratis palou nun torunu maqarios dan sevgilerle

Ergün mahmutoğlu
Ergün mahmutoğlu - 2 yıl Önce

Kesinlikle istemiyoruz

Burhan Cemal Gür
Burhan Cemal Gür - 4 ay Önce

İsvicere ve Avrupada tabiatı tahrip etmek imkansız, bizlerin kazanc anlayışı yağmaya dönüştü gelecekte naletlenir hale geleceğiz.

SIRADAKİ HABER