Mermer Ocağı açılması projesi sonlandırıldı

İnebolu Çevre Platformu “Bu başarı birlik beraberlik ve azmin bir zaferidir”

Mermer Ocağı açılması projesi sonlandırıldı
banner13
banner3

İnebolu Çevre Platformu yönetimi ve üyeleri köy muhtarları ile birlikte mermer ocağı ile ilgili Atatürk Anıtı önünde açıklamada bulundu. Çevre Platformu Yönetimi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 15.09.2022 tarihli yazısında mermer ocağı açılması projesinin sonlandırıldığı müjdesini verdi.

İMZA KAMPANYASINA 9 BİN 500 KİŞİ DESTEK VERDİ 

İnebolu Çevre Platformu yönetimi adına Ahmet Çeçen yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İnebolu ilçemizin Aktaş Köyü mevkiinde açılması planlanan 2B grubu Maden (Mermer) ocağı projesine karşı ilçe halkında oluşan tepkiye binaen 30 Mart 2022 tarihinde İnebolu Çevre Platformu’nu oluşturduk. Platform üyelerimiz olan Başköy, Aktaş, Uluyol, Akkonak, Ayva, Soğukpınar ve Belören Köyleri muhtarlarımız ve köy sakinleri ile İlçemizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgüleri ve Siyasi Parti Başkanlarımız, yerel basınımız, Ankara İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticileri bu oluşuma tam destek vermişlerdir. Daha yaşanabilir bir dünya ve İnebolu için yola çıkan bu platforma açılan imza kampanyasına 9500 üzerindeki imza ile katılan duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz.”

BU BAŞARI BİRLİK BERABERLİK VE AZMİN BİR ZAFERİDİR

Açıklamaya şöyle devam edildi; “Bu süreçte bize destek veren Emekli Orman Mühendisi İsmail Menteş, buna benzer mücadelelerde tecrübeli olan Emekli öğretmen Cemal Kaya, Ayancık Çevre Platformu üyelerinden Mukaddem Sarısoy, Avukat Cömert Uygar Erdem,  Bartın Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Erdoğan Atmış’tan destek alıp haklı mücadelemiz için bir yol haritası hazırladık.  20 Nisan 2022 Çarşamba günü Başköy’de Yapılan ÇED toplantısında yukarıda anılan köy muhtarları ve köy halkları ile İnebolu Çevre Platformu yöneticileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Ankara İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticileri hazır bulundular. Yerel Halk Projenin Çevreye zarar vereceğini öne sürüp, slogan atarak haklı taleplerini dile getirdiler. Toplantıda şirketi yöneticilerinin mermer ocağı açılması yönünde sunum yapmalarına protestolarla engel oldular. Bu Protesto sonucunda ÇED toplantısı yöneticilerince, düzenlenen tutanağa “Toplantıya katılım sağlayan tüm Katılımcılar yörelerinde açılması planlanan Mermer Ocağını kesinlikle istemedikleri yönünde görüş bildirmişlerdir.” İfadesi yazdırılmıştır. Bu kararlı mücadelemiz sonunda T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 15.09.2022 tarihli yazısında mermer ocağı açılması projesinin sonlandırıldığı belirtilmiştir. Bu başarı birlik beraberlik ve azmin bir zaferidir. Bu mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ederiz. ‘’ ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ömer Şekerci
Ömer Şekerci - 2 yıl Önce

InşAllah zararı olacağınndan karşı çıkılmıstır. Mermer ocağı bir çok yerde var. Faydası zararından fazla olacak ise kurulsa iyi olurdu. Iş sahası ve iş alanı ulurdu.

SIRADAKİ HABER