Mendirek talebine cevap geldi

Mendirek talebine cevap geldi
banner13
banner3

Cünürye Mahallesi Muhtarı Binnaz Atılkan ve Kızılkara Muhtarı Haldun Emir İnebolu’ya mendirek yapımı için gönderilen dilekçelerine Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı XIII. Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliğinden cevap geldi.

‘’ÖDENEĞİN TAHSİS EDİLMESİNİ MÜTEAKİP, ETÜT-PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLANILABİLECEKTİR’’

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı XIII. Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliğinden gönderilen cevapta şu ifadelere yer verildi; ‘’  Kastamonu İli, İnebolu İlçesi, Cünüriye Mahallesi Muhtarı Binnaz ATILKAN'ın, Kızılkara Mahallesi Muhtarı Haldun EMİR'in 08.01.2024 tarihli dilekçesinde 26-27 Kasım 2023'de ülkemizin kıyılarında oluşan çok şiddetli fırtınanın Kastamonu ili, İnebolu ilçesini de vurduğu, dalgaların evlerin birinci katına, iş yerlerine ve sahil yoluna taştığı, kaldırımlarda göçükler meydana geldiği, altyapı ve iş yerlerine zarar verdiği, ilçenin 2 burun arasına konuşlanmış Karadeniz dalgasına açık bir konumda olduğu, dolayısıyla denizden gelen fırtınalara ve büyük dalgalara karşı korunaksız olduğu, geçmişte de buna benzer fırtınaların yaşandığı ve altyapının zarar gördüğü, iklim değişikliğinin de etkisiyle bu büyüklükteki fırtınaların şiddetinin yakın gelecekte giderek artacağı ve vereceği zararların daha da çoğalacağının öngörüldüğü belirtilerek, İnebolu'nun denizden gelebilecek afetlerden korunabilmesi için ilçeye ivedilikle mendirek yapılması isteğiyle ilgili bilgi verilmesi İnebolu Kaymakamlığının ilgi (b) yazıları ile talep edilmektedir.

Kastamonu İli, İnebolu İlçesinde, İnebolu nehrinin batısında bulunan Boyranaltı Sahilinin 1200 metrelik kısmı 26-27 Kasım 2023 tarihlerinde oluşan fırtınadan olumsuz etkilenmiştir. Bu nedenle, anılan sahil kesiminde alınacak önlemlere ilişkin etüt-proje çalışmasının ivedilikle yapılması için Bakanlığımız Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüzden ilgi (a) yazımız ile ödenek talebinde bulunulmuştur.

Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanlığınca gerekli ödeneğin tahsis edilmesini müteakip, etüt-proje çalışmalarına başlanılabilecektir. Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. ‘’ denildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih Codur
Salih Codur - 3 ay Önce

İnşAllah bir an evvel başlanır bir daha böyle deniz taşkınlarına maruz kalmayız saygılar

Mehmetali Aydın
Mehmetali Aydın - 3 ay Önce

Her iki muhtarımıza teşekkür ederim çok iyi bir soruna parmak basmışlar ama gelen cevap beni hiç tatmin etmedi bildiğimiz oyalama taktiği en azından ben birşey yapılacağına inanmıyorum

Şakir kara
Şakir kara - 3 ay Önce

Helal olsun belediyenin yapması gereken görevi muhtar lar yapıyor tebrik ediyorum

Medya
Medya - 3 ay Önce

Asıl iş o ödeneği tahsis ettirebilmektedir. Şimdiye kadar yapılamadığına göre siyaset yapanlar şapkayı önlerine koyup düşünmeliler. Memleket sahipsiz vesselam.

SIRADAKİ HABER