Manzarasız Geriş Tepesi

Manzarasız Geriş Tepesi
banner13
banner3

9 günlük bayram tatilinde İnebolu en yoğun ve kalabalık günlerini yaşadı. Tatilini İnebolu’da geçiren misafirler Geriş Tepesi’ni ziyaret etmek istedi. Ancak bakımsızlıktan manzarası bile kapanan tarihi mesire alanımıza araçlarıyla çıkanlar, geri dönmek zorunda kaldı.

İlçemizde gezilecek görülecek yerler listesinde yer alan, tarihi kalıntılarıyla ünlü Geriş Tepesi, yıllardır sahipsiz ve içler acısı bir görüntüye sahip. Uzun süredir çevre temizliği yapılmadığı görülen Geriş Tepesi’nde tarihi manastırın üzeri ot ve dikenlerle kapanmış durumda.

Manzarası ile ünlü 495 metre yüksekliğindeki Geriş Tepesi’nde bakımsızlıktan kaynaklı eski İnebolu manzarasından eser yok. Bayram tatilinde fotoğraf çektirmek için Geriş Tepesi’ne çıkan vatandaşlar bir fotoğraf bile çekemeden geri dönmek zorunda kaldı.

Yıllardır turizme kazandırılmayı bekleyen, nadir güzelliğe sahip Geriş Tepesi’nin kaderine terk edilmesi ve içler acısı durumu, tatil için ilçemize gelen vatandaşların tepkisini çekti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Huriye karagöz
Huriye karagöz - 3 yıl Önce

MaşAllah Rabbim yolunu açık etsin bende bir inebolulu olarak gurur duydum. Benim oğlumda mimarlık okuyor Rabbim emeklerimizi zayi etmesin AMİN

SIRADAKİ HABER