Manav değil adeta ‘mini kütüphane’

İnebolu’da manav dükkanını mini bir kütüphaneye dönüştüren Sefa Sefer, okumaya dikkat çekiyor.

Manav değil adeta ‘mini kütüphane’
banner13
banner3

İlçemiz esnaflarından Seferoğulları Sebzecilik sahibi Sefa Sefer, okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla aklında gelen kitap okuma projesini işyerinde hayata geçirdi. Manav tezgahı üzerinde çeşitli kitapları sergileyen manav Sefa Sefer, müşterilerine okumak istedikleri kitapları hediye ediyor. Okudukları kitapları geri getiren müşteriler diledikleri başka bir kitabı da okumak için alabiliyor.

İşyerinin içerisi kitaplarla süsleyen Sefa Sefer; “Ben kitap okumayı seven bir insanım, uzun zamandır kitap okumaya dikkat çekmek için bir projesi düşünüyordum. Daha sonra bir aklıma proje geldi ve Oğuz Atay gibi birçok çeşitte kitap aldım. Daha sonra aldığım bu kitapları iş yerimin raflarına tek tek poşet içerine koyarak iş yerimin raflarına astım. İşyerime gelen müşterim bu kitapları raflarda görünce şaşkınlık içerisinde bana manav dükkânında bu kadar çok kitabın neden olduğunu sordular. Bizler okumaya dikkat çekmek için böyle bir proje hazırladığımızı söylüyoruz. Gelen müşterimize kitap okur musunuz diye sorarak müşterilerimize okumaları için kitap hediye ediyoruz. Müşterilerimizin de kitaplarını okuduktan sonra geri getirmelerini bir yenisi almasını istiyoruz.’’ diye konuştu.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet soysal
mehmet soysal - 2 yıl Önce

Tebrikler Seferoğulları Sebzecilik sahibi Sefa Sefer, bu tarz projelere çok ihtiyacımız var. Aydınlık yarınlar ancak aydın nesiller ile mümkün olabilir.

SIRADAKİ HABER