Mahalleliden “Köprü yıkılıp yeniden yapılsın” talebi

Vatandaşlar can ve mal güvenliklerinden endişe ettiklerini belirterek dilekçe topladılar.

Mahalleliden “Köprü yıkılıp yeniden yapılsın” talebi
banner13
banner3

Aşağı Hatıpbağı Mahallesi sakinleri, otogar köprüsünün yıkılarak yeniden yapılması için imza kampanyası düzenleyerek İnebolu Kaymakamlığı’na dilekçe sundu.

Yapıldığı günden bu yana 3 kez taşkın riski geçiren, iş makinelerin yardımıyla taşkını önlenen otogar köprüsü konusunda Aşağı Hatıpbağı Mahallesi sakinleri tedirgin. Her yağışta korku ve panik yaşayan vatandaşlar otogar köprüsünün yıkılarak yeniden yapılması için imza topladı.

Yaklaşık 100 kişinin hazırladığı imzalı dilekçeler Aşağı Hatıpbağı Mahallesi muhtarı Bahattin Atılkan tarafından İnebolu Kaymakamlığı’na teslim edildi.

Vatandaşlar hazırladıkları dilekçede şu ifadelere yer verdi: “Son yıllarda, içinde bulunduğumuz iklim değişiklikleri sebebiyle oluşan aşırı yağışlar bilindiği üzere ilçemiz merkezinden geçen Söke Çayında taşkınlara neden olmaktadır. İnebolu Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısında bulunan mevcut köprünün taşkın riskini arttırdığı ve büyük tehlike arz ettiği görülmüştür. İnebolu ilçemizde ikamet eden bir vatandaş olarak bahsi geçen köprüden dolayı can ve mal güvenliğimden endişe etmekteyim. Mevcut köprünün yeniden taşkın riski taşıdığından yıkılarak yerine taşkın riskini en aza indirgeyen bir köprünün yapılmasını talep ediyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ilhan Salci
Ilhan Salci - 11 ay Önce

inebolumdan kıymetli degildir inşAllah, Yanlış yapılan köprü yıkılsın yenisi yapılsın..

mehmet soysal
mehmet soysal - 11 ay Önce

Köprü kesinlikle yıkılmalı ama öncelikle; 1- Problemli yapıda sorumlulukları bulunanlardan kesinlikle hesap sorulmalı, tüysüz yetimin hakkını yemek o kadar kolay olmamalı, 2 -Yeni yapılacak köprünün işinin ehli, vicdanlı ve sorumluluk sahibi kişilerce yapılması sağlanmalı 3- İklim değişikliği göz önünde bulundurularak bölgede çok yönlü çalışmalar yapılıp, gerekli iyileştirme çalışmaları en kısa sürede hayata geçirilmeli

SIRADAKİ HABER