Macit Helva 81 Yaşında…

Dededen toruna 3 kuşaktır helva sektöründe üretim yapan Macit Helva 81. Yılında hizmet vermeye devam ediyor.

Macit Helva 81 Yaşında…
banner13
banner3

1938'li yıllardan bu tarafa Halil Macit ilçemizde şimdiki  Yeni Cami Sokak’taki  iş yerinde 81 yıldır helva üretimi yapıldığını belirten Halil Macit  şunları söyledi:  ’’ Macit helva hayata dedemin 15 yıllık ustalık yaptıktan 1938 yılında şuan mevcut iş yerimizin açılmasıyla başladı. 1968 yılına kadar dedem Halil Macit tarafından üretime devam edildi. Dedem Halil Macit’ten sonra dedemizin mesleği olan tayin helvası, lokum, şekerleme imalatını kaliteden ödün vermeden  babam Atay Macit tarafından  öğrenerek dedemin mesleğini devraldı.  Daha sonra  Dedemden devraldığı  babam Atay Macit’in mesleğini kuşaktan kuşağa yaşatmaya çalışıyoruz. 2014 yılından bu tarafa babamdan Macit helvayı yaşatmaya  yaşıyorum.

‘’Gurur Duyuyorum ‘’

Kuşaktan kuşağa yaşatılan Macit  Helva ve kurucusu dedim Halil Macit’in ismini ve mesleğini icra  etmekten dürüstlükten taviz vermeden ve  iyi bir ustalığını yaşatmaktan gurur duyuyorum. 

‘’Ham maddi konusunda çok Hassas davranıyoruz’’

Ürünlerimizde  kullandığımız ham madde  birinci kalite, Bakanlığımızın izin vermediği hiçbir  ham maddeyi şimdiye  kadar hiçbir zaman  kullanmadık,  müşterilerimizde  bize  ham madde konusunda güveniyorlar.

‘’İş yeri binamızda 81. Yılı yaşıyoruz’’

Macit Helva kurulduğundan bu tarafa  81 yıldır aynı binada  hizmet  vermeye  devam ediyor. Bizden sonraki nesillerde kuşaktan kuşağa atlayarak  inşallah Macit  Helva’yı yaşatacaklarına inanıyorum. 

‘’İlçelere de hizmet veriyoruz’’

Abana, Bozkurt,  Çatalzeytin, Doğanyurt,  Küre, Ağlı, Seydiler, Taşköprü, Araç, gibi ilçelerimize de toptan helva  satışlarımız devem etmektedir.

‘’İstanbul’da Macit Helva yerini koruyor ‘’

İstanbul’dan ilçemize gelen  gurbetçi vatandaşlarımız Macit  Helva’dan eş, dost ve  akrabalarına hediyeler getirdikçe, ürünlerimiz ve Macit helva  İstanbul’da yerini koruyor. İstanbul’daki gurbetçi vatandaşlarımız bize telefon ile sipariş veriyorlar, bizlerde kargo ile ürünlerimizi müşterilerimize  gönderiyoruz.

‘’Doğal Helva Üretiyoruz’’

Ürünlerimizi el yapımı ile doğal üretiminden, hiçbir zaman vazgeçmedik, ham madde konusunda titizliğimizi koruduk, ustalığımızı da  yerinde koruyarak, ürünlerimizi müşterilerimiz tercih ediyorlar.

‘’Çeşitli helva ürünleri üretiyoruz’’ 

Tahin helvası, yazlık helva, irmik helvası, cevizli dilim  helvası, çekme helva, pişmaniye gibi bir çok çeşitler üretiyoruz. En çok helva çeşitlerimizden  müşterilerimiz tahin helvasını tercih ediyorlar. 

‘’Çeşitli lokumlar da üretiyoruz’’

Sade lokum, fındıklı lokum, güllü lokum ve iş yerimizin kurulduğu yıldan bu tarafa üretimine devam  ettirdiğimiz ezme şekerleri, kırmızı şerbet şekeri, akide şeker çeşitleri de üretiyoruz.

Ayrıca; Bizi bugünlere getiren tüm müşterilerimize ve desteklerini esirgemeyen  herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz .’’Dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2019, 11:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet yalçın
Mehmet yalçın - 5 yıl Önce

ineboluda misafir kaldığım 2 aylık sürede helva ve diğer mamüllerinizden aldım çok begendim istanbulada sipariş vericam iyi gunler dilerim

SIRADAKİ HABER