Köylülerin dilekçesine Bakanlık’tan cevap

Köylülerin dilekçesine Bakanlık’tan cevap
banner13
banner3

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İnebolu Çiçekyazı Köyü ve Küre Ersizler Köyü sınırlarına yapılması planlanan “Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” projesi ile ilgili köylülerin yazmış olduğu itiraz dilekçesine cevap verdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen cevap dilekçesi Kastamonu Valiliği’nce İnebolu ve Küre Kaymakamlıkları ile ilgili köylere iletildi.

Genel Müdür Yardımcısı Yahya Kesimal imzalı dilekçe cevabında şu ifadeler yer aldı:

“İlgide kayıtlı yazı ile Kastamonu İli, Küre İlçesi, Çiçekyazı Köyü ve Ersizler Köyü sınırları içerisinde Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılması planlanan "HUİB;37/2023-06 (ER:3462738) numaralı sahada Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi" projesi ile ilgili olarak yöre halkının çekincelerini içeren itiraz dilekçeleri Bakanlığımıza iletilmiştir.

İlgide kayıtlı yazı ekinde iletilen itiraz dilekçeleri incelenmiştir. Söz konusu projenin yaşam alanlarını olumsuz etkileyeceği, su kaynaklarına zarar vereceği, ormanlık alanlarda kesim yapılacağından heyelan riskinin artacağı, ortaya çıkacak tozun vatandaşların sağlığını olumsuz etkileyeceği, köyün sınırları içerisinde tarihi kervan yollarının bulunduğu ve bölgede doğa yürüyüşlerinin düzenlendiği dolayısıyla turizm faaliyetlerinin olumsuz etkileneceği belirtilerek projenin iptal edilmesinin talep edildiği görülmüştür.

Söz konusu dilekçelere konu şikayetlerle ilgili olarak ÇED süreci içerisinde 29/07/2022 tarihli ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği Ek-1 Listesi kapsamında yürütülen projeler için oluşturulan komisyon üyesi kurum ve kuruluşlardan Tarım ve Orman Bakanlığı (Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü), İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'de dahil olmak üzere 20 tane komisyon üyesi kurum ve kuruluş belirlenmiş olup, gerek komisyon üyelerinin görüşleri gerekse yöre halkının istek, öneri ve şikâyetleri süreç içerisinde değerlendirilip iş ve işlemler bu doğrultuda yürütülmektedir. Konuyla ilgili ilgililerine bilgi verilmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
ilhan Salcı
ilhan Salcı - 8 ay Önce

Güzel bir karar verilmiş, yakıṣır benim vatanıma

Kazım Çanakcıoğlu
Kazım Çanakcıoğlu - 8 ay Önce

Lütfen istiklal madalyalı güzel ilçemizin doğal güzellikleriyle oynanmasin aksi bir karar çıkarsa protesto ettiğimi bildiririm.

Cemal salcı oglu
Cemal salcı oglu - 8 ay Önce

InsAllah taraf tutarak birilerine yaranmak için köylünün aleyhine bir karar vermezler

SIRADAKİ HABER