Köylere ulaşım kapandı, vatandaşlar elektriksiz kaldı

Köylere ulaşım kapandı, vatandaşlar elektriksiz kaldı
banner13
banner3

Dün akşam saatleri itibariyle etkili olan ve sabaha kadar süren kar yağışı sonrası İnebolu köylerinin tamamına yakınında yollar kapandı. İlçemizde bir çok köye ulaşım sağlanamazken, enerji hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle bir çok köy elektriksiz kaldı.

Yüksek kesimlerdeki köylerde yer yer 1 metreyi bulan kar nedeniyle elektriksiz kalan Bayıralan, Karabey, Çiçekyazı, Salcıoğlu ve civarı köyleri ile Erkekarka, Özlüce, Çaydüzü, Örtülü ve civarı köylerine elektrik verilemiyor.

Yolları kapanan, elektriksiz kalan ve telefonların çalışmadığı köylerde mahsur kalan vatandaşlar çaresiz yollarının açılmasını bekliyor.

İnebolu Enerjisa Başken EDAŞ ekipleri kar nedeniyle elektriksiz kalan köylerde mücadelesini sürdürürken Ankara’dan gelen takviye ekipler ile sahada çalışmalar devam ediyor. Özel İdare Müdürlüğü ile irtibat halinde çalışmalarını sürdüren Enerjisa ekipleri, yolu açılan köylere enerji verebilmek için çalışıyor. Yolu kapalı olan köyler için de ilçemize gönderilen 2 adet paletli kar üstü aracı ile çalışmalar hızlandırılmaya çalışılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER