Kore Gazisinden yol ve elektrik talebi

banner3

İlçemizin son Kore Gazisi olan 91 yaşındaki ve 60 torunu bulunan Çaydüzü Köyünde yaşayan Gazi Mehmet Ecevit, köyündeki 7 kilometrelik yolun asfaltlanmasını ve elektrik sorununun biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyor. 

DEVLET VATANDAŞA SÖZ VERİYOR AMA YAPMIYOR

Daha önce giden kaymakam Abdullah Atasoy’a taleplerini ilettiklerini ama taleplerinin yerine getirilmediğini söyleyen Kore Gazisi Mehmet Ecevit, ‘’Giden Kaymakam Abdullah Atasoy Bey, bizleri onurlandırmak için Gaziler Günü’nde her yıl toplantı düzenliyordu. Bende o toplantılarda köyümüzün sorunlarını dile getiriyordum. Köyümüzün 7 kilometrelik bir yol sorunu ve elektrik sorunumuz var. Giden Kaymakam Atasoy, bana iki kere söz verdi ama talebimizi yerine getirmedi. Bu da demek oluyor ki, devlet vatandaşa söz veriyor ama yapmıyor. Köy yolumuzun asfaltlanmasını ve köydeki elektrik direklerinin bakımlarının yapılmasını istiyorum. Daha önce bu yol için çok girişimlerde ve taleplerde bulundum ama hiç kimse verdiği sözü yerine getirmedi. Benim tek talebim 7 kilometrelik yolumuzun asfaltlanması yetkililerden rica ediyorum. Kışın bu köyde 55 gün elektriksiz kaldığımız günleri de biliyoruz. Ben kışın köyde kalamıyorum çünkü elektrik sıkıntısı yaşıyoruz.’’

ELEKTRİK DİREKLERİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA

Astım hastası olduğu için oksijen cihazı kullandığını belirten Gazi Ecevit, “Onun için kışları ailecek toplanıp İstanbul’a gidiyoruz. Yol sorunumuz ve elektrik sorunumuz çözülmüş olsa her kış köyümüzde kalırdık. Ne yazık ki kaç defa sözünü aldım bir türlü yolumuz da elektriğimiz de yapılmadı. Benim kullandığım cihazıma elektrik yetersiz geliyor. Kaç yıllık olan bu elektrik direklerinin bir anca yetkililer tarafından gelip incelenmesini, bu sorunun giderilmesini istiyorum. Bizim köydeki direklerimiz kaç yıllık ağaç direk, kablolar sarkmış durumda. Ben günde 4 sefer oksijen cihazını kullanıyorum, eğer kullanmazsam gece uyuyamıyorum, nefes almaktan zorlanıyorum. Köyümüzde bir tane trafo var oda 3 köyü idare ediyor. Ben yetkililerden tek şunu istiyorum elektrik direklerinin yenilenmesini ve yolumuzun asfaltlanmasını istiyoruz. ’’dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2021, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER