"Köprünün yıkılması doğru değil"

"Köprünün yıkılması doğru değil"
banner13
banner3

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında İnebolu’daki tartışmalı terminal köprüsü yeniden gündeme geldi. İlçe halkının köprü taşması olabilir diye sürekli tedirgin olduğuna dikkat çekildi.

Karayolları Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan, köprünün yıkılmasının doğru olmadığını belirterek, “Eski dere yatağını koruyarak 47 metrelik bir köprü yaptık. Dere yatağının deniz kenarındaki olduğu gibi genişletilmesi gerekiyor. Biz şu anda köprüde tıkanmaya sebep olan malzemelerin temizlenmesini yapıyoruz. DSİ de ve biz de gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Köprü yükselirse, biz karayolları açısından köprünün araç geçişine uygun olmayacağını değerlendiriyoruz. Sadece yaya köprüsü olarak hizmet verebilir. Ama bunun dışında bizim görüşümüz, dere yatağı açıldığında bu sorun ortadan kalkacaktır. Malzemeyi yukarıda tutacak bir önlemin de DSİ tarafından alınması gerekiyor. Önceki dere yatağı 47 metreydi ve biz bu köprüyü yaparken ona uyduk. Köprü yükselirse, yolun da yükselmesi lazım. Bu seferde yerleşim yerlerinden bu yola çıkılma imkanı kalmıyor. Yan yollara giriş çıkış veremeyiz” dedi.

Vali Avni Çakır da “Bu husus bizim için önemli. Bakanlık düzeyinde bir çalışma yapılıyor. Bakanlığın vereceği kararı bekliyoruz. Vatandaşın endişesini de anlıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet soysal
mehmet soysal - 9 ay Önce

İstanbul boğazına 3 adet boğaz köprüsü yapıp, boğaza denizin altına 6 şeritli yol yapan ülkemizi, denizi geçip derede boğdurdular. Kesinlikle hesabı sorulmalı,

SIRADAKİ HABER