Kaymakam Tahir Yılmaz: “Yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz”

Kaymakam Tahir Yılmaz: “Yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz”
banner13
banner3

Doğanyurt Kaymakamı İnebolu Kaymakam Vekili Tahir Yılmaz sel felaketinden etkilenen ilçemiz Özlüce, Çaykıyı, Güneşli ve Çaydüzü Köylerindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Özlüce köyünde 11 tane foseptik çukuru kuyusunu kazdıklarını söyleyen Doğanyurt Kaymakamı İnebolu Kaymakam Vekili Tahir Yılmaz gazetemize açıklamalarda bulundu; ‘’ İnebolu İlçesi Özlüce köyünden itibaren Çaykıyı, Güneşli, Hızaryanı, Çaydüzü,  Köyüne kadar yaklaşık bir 6 köyümüzde ciddi sıkıntılar var. Özlüce köyünde yapılan son çalışmada vatandaşların evlerinden mezarlıklarına kadar temizlik çalışmaları tamamlandı. Şuanda Özlüce köyünde 11 tane foseptik çukuru kuyusu kazıyoruz ve onların imalatlarını tamamlıyoruz. Daha sonra Özlüce, Çaydüzü, Çaykıyı köyleri grup yolunda asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. ‘’ dedi.

SELDE FELAKETİNDE 15 EV YIKILDI,  9 BİNA AĞIR HASARLI

Çaydüzü ve Çaykıyı köylerinde yıkılması gereken evlerin yıkım işleri bittiğini belirten Kaymakam Yılmaz; ‘’ Sel felaketinde selin etkisi ile direk yıkılan İnebolu İlçesi genelinde 15 tane ev bulunuyor, selden etkilenip dere yatağında kalan acil yılması gereken 15 ev bulunuyordu bu evlerimizi yıktık. Yaklaşık 9 tane de ağır hasarlı ev binamız var bu ağır hasarlı binalarında 30 günlük yasal bir itiraz süreçleri var onları bekliyoruz. Vatandaşlarımız itiraz ederlerse değerlendirecek, itiraz etmezler ise de bu binalar daha sonra yıkılacak ve kendileri hak sahibi olacaklar ve yapılacak olan konutlardan faydalanacak”

ÖZLÜCE İLKOKULU GÜÇLENDİRİLECEK

‘’Özlüce Köyü İlkokulunun güçlendirme çalışması yapılacak. Okulumuzu inşallah eğitim öğretimin ikinci yarısına yetiştirmeyi planlıyoruz. Okulun öğrencilerini şimdilik İnebolu’da iki farklı okula taşıdık. Okulumuzun güçlendirme çalışmalarını tamamladıktan sonra okulumuzu öğrencilerimizin eğitim ve öğrenimine açacağız’’

9 KİLOMETRELİK ÇOK CİDDİ GÖÇMELER MEYDANA GELDİ

Evrenye gurubunda Dibek Köyünde 6 bin metrekare parke çalışması yapıldığını ifade eden Kaymakam V. yılmaz sözlerini şöyle devam etti ; ‘’ Şehidimiz Arif Demirel’in evinin önünde ve Bıçakçılar Mahallesinde vefat eden öğretmenimizin olduğu bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Yollarda yaklaşık 9 kilometrelik çok ciddi göçmeler meydana geldi. Bu göçmeleri planlamalarını yaptık ve ihale aşamasına getiriyoruz. İhale aşamasından sonra ihaleye çıkacağız. Daha sonra çalışmalara başlayarak 9 kilometrelik yolumuzu tamamlayacağız. Bazı köylerimizde su depoları zarar gördü onların onarım çalışmalarını başladık ve çalışmaları sürdürüyoruz.‘’

RABİA AYDEMİR’İ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Rabia Aydemir’i arama çalışmalarımız karadan kısmen devam edildiğini kaydeden Kaymakam V. Yılmaz ’’Karadan arama çalışmalarında son noktasına geldik. Bundan sonraki süreçte denizde arama faaliyeti devam edecek. Şuanda bir bulguya rastlamadık karada. Kara da arama çalışmalarında birkaç noktamız kaldı onları bitirip denizde aramaya yoğunlaşacağız. İnşallah bulmayı ümit ediyoruz. ‘’  dedi.

CİDDİ MADDİ DESTEKLER SAĞLANDI

Kaymakam V.  Tahir Yılmaz ‘’Acil olarak yapılması gereken selden ev eşyası zarar gören vatandaşlara yardım boyutunda 35 bin TL’ye kadar ciddi destekler sağlandık. Şuanda bekleyen bir ödememiz yok, yeni yeni talepler geliyor yeni talepleri Defterdarlık ve Mal Müdürlüğü ile beraber değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın yeni talepleri varsa Kaymakamlık makamına bir dilekçe ile beraber başvurabilirler.  Bizler de süreci hızlı yönetmeye çalışıyoruz.’’ 

YÜKLÜ MİKTARLARDA ÖDEMELER YAPILDI

Vatandaşlara destek ödemeleri üç farklı bir boyutta yürütüldüğünü belirten Kaymakam Yılmaz; ‘’Birincisi Ev ve eşya zararları, ikincisi tarımsal aletleri (Traktör, tarım araçları ) gibi üçüncüsü de bitkisel ürünler (fındıkçılık, Arıcılık, hayvancılık) gibi destek ödemeleri oluyor. Şuana kadar yüklü miktarlarda ödemeleri yaptık. Vatandaşımız bir zararları varsa ya da unutulmuşsa tekrar bu vatandaşlarımız Kaymakamlık makamına dilecek ile başvurabilirler. Biz şuana kadar haksız bir ödeme yapılmadığını düşüyoruz. ‘’ dedi.

MAĞDUR VATANDAŞLARA KİRA DESTEĞİ SAĞLADIK

Yılmaz Sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Selde etkilenen evsiz kalan vatandaşlarımıza kira desteği sağladık, bu vatandaşlarımız kendileri istedikleri yerde kira da kalabiliyorlar. ‘’ 

YARALARIMIZI SARMAYA DEVAM EDİYORUZ

Sel felaketinin ardından Özlüce Çaykıyı, Güneşli, Hızaryanı, Çaydüzü köylerimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediğini söyleyen Kaymakam Yılmaz; ‘’Komandolarımız mezarlıklarımızı evlerimizi temizledi. Yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Allah’ım böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın.’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2021, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER