Kaymakam Selçuk Yosunkaya: ‘’İftara misafir kabul etmeyelim’’

Kaymakam Selçuk Yosunkaya: ‘’İftara misafir kabul etmeyelim’’
banner13
banner3

İlçe Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların toplu iftar yemeklerine katılmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

Sık sık sahaya inerek denetimleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Kaymakam Yosunkaya, sağlıklı günlere bir an önce kavuşabilmek için tedbir ve kurallara harfiyen uyulması gerektiğini belirtti.

Ramazan ayının, salgını kontrol altına alarak yaz aylarını çok daha güvenli ve huzurlu geçirebilmek için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yosunkaya, vatandaşların toplu iftar sofralarından kaçınması gerektiğini söyledi.

RAMAZAN SOFRALARIMIZA KORONAVİRÜSÜ DAVET ETMEYELİM

Bir toplu iftarda virüs bulaştırmanın acı sonuçları olabileceği uyarısında bulunan Yosunkaya, "Ramazan Bayramı'na ülke olarak daha huzurlu ve sağlıklı girmek için toplu iftar ve davetlerden kaçınalım. Kimseyi davet etmeyelim, gelen davetlere de icabet etmeyelim, Ramazan sofralarımıza koronavirüsü davet etmeyelim. Kendimizi ve sevdiklerimizi korona virüsten koruyalım. "Çok yüksek riskli" kategorideki ilçemizde Kovid-19 vaka sayılarını düşürmek için çalışmalarımız devam ediyor. Dinamik denetim modeline göre yaptığımız denetimlerimizi sürdürüyoruz. Tüm cadde ve sokaklarımızda, toplumsal hareketliliğin olduğu her alanda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. 17 günlük yasaklarımız Perşembe günü itibaren başladı. İstanbul’dan memleketlerine akın eden vatandaşlarımızı evlerinde 10 gün karantinada kalmalarını istiyoruz.  İl dışından gelen vatandaşlarımız ilçe ve köy muhtarlarını il dışından geldiklerinin haberini versinler.  Ramazan Bayramında yakın akraba ve komşularımızı evlerinde ziyaret etmeyelim.  Maske takmaya, sosyal mesafeye ve el temizliğine dikkat edelim. ‘’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER