Kaymakam Demir: ‘Salgın ile mücadelemiz sahada tam gaz sürüyor’

Gazetemize iade-i ziyarette bulunan Kaymakam Demir, ilçemizdeki Koronavirüs vaka sayılarının artışına dikkat çekerek vaka sayılarını tek haneli rakamlara indirebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek vatandaşlarımızın azami dikkat göstermesini istedi.

Kaymakam Demir: ‘Salgın ile mücadelemiz sahada tam gaz sürüyor’
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamı Ejder Demir gazetemize iade-i ziyarette bulundu.

Gazetemiz ofisinde gerçekleşen ziyarette gazetemiz İmtiyaz Sahibi Barış İlyasoğlu ve Yazı İşleri Müdürü Cemal İlyasoğlu, gazetemizin kuruluşu ve bugüne kadar ki yayın hayatı ile ilgili bilgiler verdi. Sohbet havasında geçen ziyarette, yerel basının sorunları yanında ilçemizin sorunları da ele alındı.

Kaymakam Demir, İnebolu Postası gazetesinin yayın politikasından gözlediği hoşnutluğu ve memnuniyeti belirterek bölgeye yaptıkları hizmetten dolayı gazetede emeği geçen tüm personele teşekkür edip bundan sonraki yayın hayatında aynı doğrultuda başarılarının devamını diledi.

İnebolu Postası gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Cemal İlyasoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kaymakam Demir’e çalışmalarında başarılar dileyerek, ilçe adına yapılacak olan tüm çalışmaların içinde olacaklarını vurguladı.

Vaka sayılarının birden arttığını belirten İlçe Kaymakamı Ejder Demir gazetemiz ziyaretinde açıklamalarda bulundu. 

‘’COVİD-19 SALGINI İLE MÜCADELEMİZİ TAM GAZ SÜRÜYORUZ’’

Kaymakam Ejder Demir; ‘’ Pandemi süreci ilçemizde devam ediyor, vaka sayılarımız bundan birkaç hafta öncesine kadar yok denilecek kadar bir düşüş yaşamıştık, bu durum bizim açımızdan ve ilçemiz açısından umut vericiydi.  Vaka sayılarını muhtemelen tek rakamlı haneleri indireceğiz diye ümitliydik ama son süreçte özellikle son 10 gün içerisinde bazı köylerimizde başta olmak üzere koronavirüsle ilgili büyük artışlar meydana geldi. Covid-19 ile ilçemizdeki hızlı yayılışın önüne nasıl geçebiliriz ile ilgili sık sık toplantılar gerçekleşiyoruz. Bundan sonraki süreçte bu Covid-19 meselesini nasıl en aza indirebiliriz bunların çalışmalarını yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan benim istirhamım ve ricam maske, temizlik ve sosyal mesafe konularına azami dikkat etmeleri, büyük hassasiyet göstermeleri. Bizde bunlarla ilgili bundan sonraki süreçte biraz daha vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istirham edeceğiz ve bunlarla ilgili özellikle de maske ilgili saha da çalışmalarımız artarak devam edecektir. Vatandaşlarımızın maske takmalarını konusunda duyarlı olmaları hususunda sahada çalışmalarımız tam gaz prese daha da artarak devam edecek. İnşallah bundan sonraki süreçte sayıların umuyoruz ki tekrar tek haneli rakamlar inmesi konusunda vatandaşlarımızın gayretini arzu ediyoruz. İnşallah tek haneli rakamlara iner diye ümit ediyoruz. Tekrardan biz vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz ve bu virüsün yayılmasının en büyük engeli maske takılmasıdır ve maske takarsak bu işi başaracağımızı düşünüyorum. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istirham ediyorum. ‘’ dedi.

“HEDEFLERİMİZ YAVAŞ YAVAŞ OLUŞMAYA BAŞLADI”

Kaymakam Demir; ‘’Bir haftadır güzel İnebolu ilçemizde yaz aylarının son demlerini yaşadığımız bu güzel günlerde çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. İnebolu’ya geleli 1 ay oldu. Bu süreçte köylerimizle ilgili bazı gezilerimiz oldu. Muhtarlarımızla görüşmelerimiz oldu ve İnebolu’nun problemleri konusunda öncelikli sıralamalarımız, hedeflerimiz yavaş yavaş oluşmaya başladı. Eğitimle ilgili malumunuz ilkokullarımızda ve köy okullarımızda yüz yüze eğitim başladı ve 2 Kasımdan sonrada yine ikinci bir aşama olarak eğitime devam edeceğiz. Eğitimle tabi ki bazı öncelikli çalışmalarımız olacak ve bunların çalışmalarını, projelendirmelerine devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bir hayırseverimizin yaptıracağı okulun temel atma törenini yapacağız. Burada Karadeniz İlköğretim Okulu ilgili -Ne yapabiliriz?- bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnebolu’da eğitimi nasıl daha güzel yerlere getirebiliriz, bunların çalışmasını ve çalışmalarına devam ediyoruz” diye konuştu.

“KÖYLERİMİZDEKİ PROBLEMLERİ ÇÖZMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Köylerimizdeki problemlerin çözümü noktasında çalışmalara başladıklarını belirten Kaymakam Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhtarlarımızla görüşmelerimizi ve köy ziyaretlerimiz devam ediyor. Köylerimizin ana problemleri olan yol, su ve kanalizasyon problemleri ilgili de sizin vesileniz ile köylerimize şunu ifade edebilirim. Bütçe imkânları doğrultusunda elimizden geleni en kısa sürede sarf edeceğiz. Bu problemleri çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Sizlere bizlerin problemlerini veyahut vatandaşların problemlerini bize aksettirdiğiniz için, basın olarak bizlerin açıklamalarını vatandaşlarımıza ulaştırdığınız için ayrıyeten ayrıca teşekkür ediyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Basın, ilçemizde çok önemlidir, güzel bir görevi ifa ediyorsunuz. Çevrenizdeki haber alma çevremizdeki olayların bize aktarılmasında çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Sizlere de çalışmalarınızda başarılar diliyorum.  Bundan sonraki süreçte de yine inşallah hep beraber İnebolu ilçesi için -Ne yapabiliriz- bunların görüşmelerini istişarelerini devam ettireceğiz. Hep beraber inşallah İnebolu’yu en iyi yerlere getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Sizin vesileniz ile de tüm İnebolulu vatandaşlarımıza saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz. ‘’ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER