Kaymakam Baycar “Yapabildiğimizin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz”

Kaymakam Baycar “Yapabildiğimizin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz”
banner13
banner3

İnebolu Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2023 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısı Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda 2024 yılı çalışma ve yatırım programın görüşüldü, 2024 yılı gelir ve gider bütçe taslağı belirlendi, 2024 yılı taşınır ve taşınmaz mal alımı, satımı kiralanması ve takası için encümene yetki verildi, şartlı bağışların kabulü, köy katılımı payları ile birlikte işçi çalıştırma konuları ele alındı.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar'ın açılış konuşmasının ardından çalışmalar hakkında bilgi verildi.

300 KİLOMETRE STABİLİZE KAPLAMA YOLU OLAN BİR İLÇEYİZ

Kaymakam Baycar toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “2023 yılı iş yılı sezonumuzun da yavaş yavaş sonuna gelmiş bulunmaktayız. 2023’ün başlarında KÖYDES programı yaptık, KÖYDES programı dışında da İl Özel İdaremizden belirli konularda programa alınmak üzere yatırım programı teklif ettik. Geldiğimiz aşamada içme suları ile ilgili yaptığımız programımızı yüzde yüz olarak gerçekleştirdik. İçme suyunda Uluyol Köyü, Çicekyazı Köyü, Belen, Erkekarpa, Aşağıçaylı ile ilgili programımız vardı, 5 programımızı da yerine başarıyla uygulanmış oldu. Yoğun bir yol programı koymuştuk bugün geldiğimiz aşamada geçen yıldan bitiremediğimiz sathi kaplamalarla beraber 32 kilometre 600 metre yolumuzu kurtarmış olduk. İnşallah 5 yıl boyunca yolumuz emin ellerde olmuş olur. BSK ile programımıza İl ile protokolümüzü yapmıştık ama maalesef hiçbir ilçede ekonomik şartlardan dolayı BSK’ya başlayamadılar. Ülkemizde yüzyılın afeti ile karşı karşıya kaldık ve dolayısıyla ekonomik sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu nedenle ekonomik nedenleri de göz önünde bulundurmamız lazım. İşin takibindeyiz İnşallah bunları yapacağız. Bu yollar bir şekilde yapılacak işler, çünkü bunlar programa işler sadece ufak bir gecikme olabiliyor. Bunlar ekonomik olarak pahalı ürünler hep de ithal ediliyor. Dolayısıyla o kaynak aşılır aşılmaz programımızı da yapacaklar ama şuan itibariyle bile çok güzel bir yol ve su programı yapmış olduk Malzemeli bakımlarımızı yerine getiriyoruz, programımızda olan yerleri bitirdik, az bir şey kalmışsa da onları da bitireceğiz. Hatta program dışında da birçok yer yapmış olduk. 300 kilometre Stabilize kaplama yolu olan bir ilçeyiz. Dolayısıyla 300 kilometreyi biranda hepsini elden geçirmek mümkün değil ama programımızın neredeyse 2-3 katı yolu her sene elden geçiriyoruz. Geçen senede programımızın kat kat üzerinde malzemeli bakım yapmıştık. Bu sene de yapacağız inşallah.‘’

HERKES İNSANÜSTÜ BİR ÇABAYLA UĞRAŞIYOR

‘’Özellikle selden sonra doğal olarak yapamadığımız Özlüce, Çaydüzü birde Evrenye’nin Dibek kısmına kadar yolumuz dere ıslahlarından dolayı herhangi bir asfalt çalışması yapamadık. Çünkü orada yüzlerde kamyon ve iş makinası, hafriyat orada derenin kenarlarını hatta yolun bile bir kısmı tahrip olduğundan dolayı yol çalışmaları yapılıyordu. Dolasıyla asfalt yapsak bile bir ay sonra yine aynısı yine bozulacaktı. Oradaki çalışmalar da bu ayın sonuna doğru biteceği söylendi ve orayı da istişarelerimizi yapıp programa alacağız. Bir sene de bütün köy sorunlarını çözebilecek maalesef bir bütçemiz yok ama yapabildiğimizin en iyisini yapmaya hepimiz gayret ediyoruz. Herkes insanüstü bir çabayla uğraşıyor ve iyi sonuçlarda elde ediyoruz ama Kastamonu genelinde İnebolu güzel hizmet alan ilçelerimizden birisidir. Bu dönem içinde de inşallah biraz şantiyemizi güçlendirebilirsek daha da iyi olacak. Çünkü en yoğun zamanda greyderlerimizden bir tanesi arza yaptı ve iki ay bir greyderle çalışmak durumunda kaldık. Birçok kişinin bu konuda mağdur olduğunu biliyoruz ama ısrarla çok yakından takip etmemize rağmen greyder meselesini bu dönem halledemedik. Çünkü Kastamonu İl Özel İdare de genel bir sıkıntı vardı. İlin 19 tane greyderi bozuktu ve çalışmıyordu. Dolaysıyla gelen bir sıkıntı olduğu için İnebolu Özel İdare’de bunu aşmak zor oldu ama şuan itibariyle aşıldı. Bundan sonra iki greyderle hizmet etmeye devam edeceğiz. ‘’

KURUMLARI SEÇİM ATMOSFERİNE ALET ETMEYİN!

Seçimlerin yaklaştığını belirten Baycar sözlerini şöyle sürdü; “Muhtarlarımız seçim sürecini lütfen suhuletle yürütsün, özellikle hele seçim döneminde devleti, devletin imkanlarını Kaymakamlığı, Özel İdare’yi seçim atmosferine alet etmeyin! Çünkü ben birçok ilçede ben bunu gördüm. Bizim için muhatabımız muhtarlardır. Biz olması gerekeni yaparız, sizde onu talep edersiniz ve etmeniz lazımdır. Seçim atmosferinden bu hizmetleri lütfen ve lütfen müstesna kılalım ve herhangi bir gerginlikte istemiyorum. Bu süreci de olgunlukla atlatacağınıza yürekten inanıyorum.‘’ diye konuştu.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER