Kaymakam Baycar, “Karla mücadelede yılın ilk sınavını verdik”

Kaymakam Baycar, “Karla mücadelede yılın ilk sınavını verdik”
banner13
banner3

İnebolu Postası Gazetesi ailesi olarak, İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar’ı makamında ziyaret ederek karla mücadele ve çok sık yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili değerlendirmelerini aldık.

KAPALI KÖY YOLUMUZ KALMADI

Geçen hafta itibari ile karla mücadele programının başlatıldığını belirten Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, şunları söyledi: “Yılın ilk karı İnebolu’da yoğun bir şekilde başladı. Karın yağması ile birlikte kırsalımıza merkezden biraz daha fazla yağmasından dolayı kırsaldaki yollarımız kapandı. Karla mücadelemizde karın yağmasının ardından bir gün sonra açılan köy yollarımız tekrardan kapalı duruma düştü. Karayollarının ana yol dışındaki yollarımız hariç köy yollarımızın hepsi kapandı. Hemen karla mücadele çalışmamıza başlayarak 20 ve 30 köy yolumuzu açtık. Bir iki gün içinde yağan karla beraber açtığımız yollarımızda tekrardan kapandı. Pazartesi gününe kadar 77 köyümüzün yollarını tamamen açtık. Dolayısıyla geçen hafta 3 gün eğitime ara verme dışında herhangi bir sıkıntımız olmadı. Bu hafta pazartesi itibari ile de normal rutin eğitime tekrardan başladık. Karla mücadeledeki çalışmalarımızda emeği geçen bütün Özel İdare teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum. Karla mücadele de 5 araç ile yoğun bir kar mücadelesi gerçekleştirmiş olduk. Bir hafta boyunca hemen hemen de her gün arazide karla mücadele çalışmalarımız devam etti. Karla mücadele de yılın ilk sınavını vermiş olduk. Pazartesi günü itibariyle ilçemizin köylerinde hiç kapalı köy yolumuz kalmadı ve şuanda her yer açık durumdadır. Karla mücadele bize destek amacı ile Kastamonu Özel İdare Müdürlüğünden 1 greyder talebinde bulunduk ve ilçemizde de Orman İşletme Müdürlüğü teşkilatının bir greyderi de karla mücadele de bize destek verdi. Köylerimizde toplamda 5 araç ile karla mücadele ile savaştık. ‘’ dedi.

PLANLI BAKIMLARDAN KAYNAKLI ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANABİLİYOR

Elektrik kesintilerine değinen Kaymakam Baycar; “Şuanda sürekli elektriği kesik bir köyümüz yok. Sadece ara ara gerek rutin planlı bakımlardan kaynaklı ara ara elektrik kesintileri yaşanabiliyor. Maalesef ki hattı yenilenmeyen köylerimiz bulunuyor özellikle grup köylerimizde elektrik kesintisi daha fazla yaşanıyor ama elektrik teşkilatı da sürekli sahada ve hemen arızalara müdahale ediyorlar. Onun dışında yıllık rutin bakım onarımları yapıyorlar. 2022 yılı içinde sayın valimizin yaptığı görüşmeler neticesinde elektrik idaresi ile bakım onarımı çalışmalarını bütçesini birkaç kat daha arttıracaklar Kastamonu ilimiz genelinde. Bu da bizim için güzel bir haber ve 2022 de yapılan bu faaliyetlerden sonra elektrik kesintisinin biraz daha az olacağını düşünüyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER