Kaymakam Baycar “İnebolu’nun hak ettiği değere kavuşması için el birliği ile gayret edeceğiz”

Kaymakam Baycar “İnebolu’nun hak ettiği değere kavuşması için el birliği ile gayret edeceğiz”
banner13
banner3

İnebolu Postası Gazetesi ailesi olarak, göreve başlayan İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar’ı makamında ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledik.

Gazetemiz imtiyaz Sahibi Barış İlyasoğlu, Yazı İşleri Müdürü Cemal İlyasoğlu ve Gazetemiz muhabiri Muhammed Kömeçoğlu göreve başlayan İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar’ı makamında ziyarette bulundu.

Ağrı Vali Yardımcısı iken ilçemize atanan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar gazetemize açıklamalarda bulundu.

İnebolu’nun hak ettiği değere kavuşması için el birliği ile gayret edeceğiz

İnebolu’nun memleketimizin en güzel yerlerinden olduğunu belirten Kaymakam Baycar; “İnebolu turizm potansiyeli ile oldukça potansiyeli olan bir yer. Biraz tesis yetersizliğinden, alt yapı yetersizliğinden, tanıtım eksikliğinden hak ettiği değerinin altında olduğunu gördüm. Belediyemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, özel sektörlerle ve halkımızla beraber bu potansiyelin artması ve hak ettiği değere kavuşması için el birliği ile gayret edeceğiz. Kültürel faaliyetler olarak ve tanıtım olarak gerekse turizm potansiyelinin yükseltilmesi noktasında çalışmalarımız olacak.’’ dedi.

İNEBOLU’DA GÖREV YAPMAK ONUR VERİCİDİR         

“İnebolu İstiklal Madalyalı tek ilçe, böyle bir yerde görev yapmak mutluluk verici bir şey. El birliği içinde güç birliği yaparsak İnebolu’yu ciddi anlamda ileriye taşıyacağımıza ben yürekten inanıyorum. İnebolu’da görev yapmak gerçekten onur vericidir. Kurtuluş Savaşında rol oynayan bir ilçe, kayıkçılar, denizcilerimiz, vatandaşlarımız cephaneyi taşımışlar ve Kurtuluş Savaşının seyrini değiştirmişler, başarıya ulaşmamızı ciddi anlamda sağlamışlar. Cephedeki atalarımızın İneboluları, böyle bir neslin evlatları şimdiki yaşayan İnebolularda İnebolu’yu daha iyi taşıyacağına inanıyorum. ‘’

DEZAVANTAJLARIMIZI BERTARAF EDECEĞİZ

Kaymakam Baycar sözlerine şöyle devam etti; ‘’ İnebolu’da maalesef belli kısıtlamalarımız var, gerek arazisi kısıtlamalarımız var, gerek turizm sezonun kısa olması gibi iklimsel kısıtlar var, yollarla ilgili coğrafi kısıtlamalarımız bulunuyor. Ama bunlar bizim dezavantajlarımız, ayrıca avantajlarımızda bulunuyor doğamız, ormanımız, denimiz, İstiklal Madalyalı İlçe olmamız ve İnebolu Evleri gibi kadim bir şehir kültürü, bir köşk kültürü bir ilçe olması bunlar da bizim için bir artılarımız. Biz artılarımızı kullanarak o dezavantajlarımızı bertaraf edeceğiz inşallah hep beraber. İnebolu’da yapılacak çok iş olduğunu görüyorum ve bazı şeylerinde eksik olduğunu görüyorum. Bu da ne demek müthiş gayretle yapılacak çok şeyler var İnebolu’da. Buradaki görev süremizde belediyemizle de beraber buradaki mimari yapıyı eski o güzel İnebolu evlerine tekrar kavuşturmak. Türk Ocağı binamızda müzemiz açılıyor. Güzel ve maliyetli projeyle yapıldı ve bitmek üzere yakın zaman dada açıp halımızın hizmetine sunmak istiyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2021, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER